UEFA Euro 2020: Oroszország – Dánia, Június 21

Labdarúgás, hétfő, 2021, Június 21, Euro 2020, 21:00                        

Úgy döntöttem, hogy Dánia 3.-ik meccsére is fogadok. Bár nem emlékszem arra, hogy a verseny történelmében kisérte-e hasonló balszerencse valamelyik csapatot. Dánia már nagyon vékony jégen táncol. A tabella utolsó helyén van pont nélkül, a vereségekért Finnországgal és Belgiummal is. Ha legalább reménykedni szeretnének a tovább jutásban, az oroszokat egyértelműen meg kell nekik verni és legalább 2 gólt szerezni, egyet sem kapni. A remény él, de nagyon alacsony. Belgiummal nagyon jól játszottak, legalább pontosztoszkodással végződhetett volna a meccs. Korán, már a 2.-ik percben Yussuf Poulsen biztosította a vezetést és az első félidőben préselték a belgákat, mint egy citromot. És a másodikban sem voltak roszabbak, de Belgium hasonló módon, mint Finnország, a minimumból a maximumot hozta ki, sőt megérdemeletlenül fordított a meccs eredményén. Kevin de Bruyne, aki csak a második félidőben ugrott a gypre, Hazardnak passzolt, és jött a gól. A 70.-ik percben ellenkezőleg, Hazard passzolt de Bruynenek, aki szintén gólt rúgott. Egyszerűen a dánokra nem ragadhat a balszerencse tovább is. Még Braithwaite fejese is kapufa volt. Azonban a nyugodság hiányzik az akciók befejezéseiben, másképen szép labdarúgást produkálnak. 

Oroszország Belgiumtól egyértelmű vereséget szenvedett. A belgák nem engedték őket semmihez, lehetetlen volt akciót szétjátszani. Mindkét meccset otthon játszották, azonban még a győzelme 1:0 Finnországgal is nagy kínlódás volt számára. Finnország breikekbõl igyekezett támadni, azonban nem tudták befejezni az akciókat. Oroszország már hosszútávon nem játszik szép labdarúgást, még ezen a tornán sem mutatott semmi érdekeset, sem javulást. Hiányzik náluk a nagyobb minőség, a focisták többsége az Orosz ligában játszik, amelynek az utolsó években csökkent a minősége. Sőt, talán egyikéhez a leggyengébb csapatok közé tartozik a versenyen. Persze, Koppenhágába az oroszok elsősorban védekezni mennek. Másrészt a dán támadás erős, minden azon múlik, hogy ki szerzi az első gólt. Ha Dánia, bízok benne, hogy a többi is következni fog. De ha Oroszország, akkor blokkolni fogják úgy a dánokat, hogy ezek sehová sem jutnak el. 

A gólokra, vagy a győztesre fogadni? Természetesen, lehet ezeknek a kombinációjára is, szerintem legalább 1,5 gól esik a meccsen. De keményfejűen Dánia győzelmére fogadok szép szorzókkal, mivel bízok abban, hogy a balszerencse ilyen hosszú iddeig nem tarthatja magát ennél a csapatnál. 

A mi tippünk: Dánia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak