UEFA Euro 2020- nyolcaddöntő: Svédország – Ukrajna, Június 29

Labdarúgás, kedd, 2021, Június 29, Euro 2020, 21:00                        

A cikk elején le is írom, hogy ezt a két csapatot nem nagyon várta senki a nyolcaddöntőben. A svédek egészen szuverén módon uralták a csoportjukat, ahol Spanyolország is volt, és akivel döntetlen eredménnyel játszott meccset. Ukrajna pedig az utolsó percekig reszketett a tovább jutásaért, és csak a jobb gólarányának köszönheti, hogy tovább ment. Az alapcsoportban nem nagyon szép labdarúgást mutatott, Hollandiával 3:2 vereséget szenvedett, Ausztriával 1:0 vereséget. Az egyetlen győzelmét 2:1 Észak-Macedóniával szerezte. A csapat nem az elképzelései szerint működik, elsősorban a védelme sántikál. Egyetlen meccsük sem volt olyan, hogy ne kaptak volna gólt. A párbajukban Hollandia ellen úgy nézett ki az első 60 percük, hogy még csak esélyük sem lesz semmire. De a meccs vége felé már elül is játszottak. Végül ez nem volt elég a pontokra, de megérdemelten szenvedett vereséget. Macedóniával jobb volt a helyzet, de ennek az oka a balkán csapat alacsonyabb minősége. Úgy gondoltam, hogy a meccs Ausztriával mutatja meg, hogy hol van Ukrajna helye a labdarúgásban. Bebizonyosodott, hogy az ukrán csapat minősége nem ott van, ahol maguk az ukránok gondolják. Ebben a meccsben egyetlen gólhelyzetet sem dolgoztak ki maguknak, és a végeredmény számukra irgalmas volt. 

A svédek a torna nagyon kellemes meglepetése. Az általában védekező jellegű és nagyon jól megszervezett válogatott áttörte magát a csoportján az első helyre a spanyolok elé, akikkel gólnélküli döntit játszottak. A szlovákok ellen nagyon jól beleélték magukat a védekező szerepükbe, és 1:0 győzelmet szerzett. Fót az alapcsoportban a meccs Lengyelországgal, amikor csak a 94.-ik percben fordították az eredményt a javukra. Ez akkor történt, amikor a lengyelek kizárólag a támadásra öszpontosították a figyelmüket. A svédek elejinte már 2:0 vezetésben voltak. De végül minden jó volt, hiszen 3:2 győzelmet szereztek. A csapat munkája a jó minőségű, szilárd védelmen alapul. A csoportban 7 pontot szerzett 4:2 gólaránnyal, és vereség nélkül. 

A bukmékerek Svédországot jelölik kiemelt csapattá, a győzelmére az oddsok túlhaladják a 2,3 értéket. Ukrajnára ez az érték szorosan 3,0 felett mozog. Több véleménnyel lehet találkozni, például azok, akik az ukrán győzelemre fogadnak azt állítják, hogy a svédek nem olyan kiváló teljesítményeket adtak elő, ahogyan ezt néhányan látják. Én egészen biztosan a svédekre fogadok, tetszik a jól megszervezett játékuk ellentétben az ukrán hurá focival.

A mi tippünk: Svédország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.