UEFA Euro 2020- nyolcaddöntő: Olaszország – Ausztria, Június 26

Labdarúgás, szombat, 2021, Június 26, Euro 2020, 21:00          

Végre, eljutottunk a selejtezőkig, amikor minden csoportban tudják, hogy ki kivel játszik. Nincsen már hely a hibákra, mint a csoportokban, mert a meccs vesztese automatikusan haza utazhat. A győztes tovább jut. Ezt a meccset Londonban játszák szombaton este. Az osztrákok utoljára 0:1 eredménnyel verték meg az ukrán focistákat, azelőtt Hollandiával veszítettek 2:0, az első meccsét Észak-Macedóniával 3:1 eredménnyel nyerték meg. Így szereztek a C csoportban 6 pontot, ezzel biztosították maguknak a nyolcaddöntőt. És megérdemelten. Ugyan a csoportjában igazán csek 1 nehéz ellenfél volt, de az ukránok és macedónok is harcoltak. Az osztrákok a verseny kellemes meglepetéseihez tartoznak, de a véleményem szerint, a szombati meccs lesz az utolsó számukra. Ezt azért is gondolom, mert minden alkalommal, amikor erősebb ellenféllel találkozik, problémái vannak. Nézzük például a meccseit Anglia, és Hollandia ellen. Mindkettőt elveszítette, és még egy gólt sem szerzett bennük. 

Az olaszok ezen a versenyen kiváló labdarúgást produkáltak. Nagyon jó nézni a mérkőzéseit. A támadásban szaladgál Immobile, mint egy éhes farkas, és valójában mindegy, hogy kit nevezünk, minden játékosa kiválóan játszik. A csapat ereje hihetetlen. Az első 3 meccsből 9 pontot szereztek, minden ellenfelét legyőztek, 7 gólt szereztek, és nem kaptak egyetlen gólt sem. Először Törokországot verték meg 3:0, majd Svájcot szintén 3:0. Még amikor Wales ellen játszottak, amikor gyakorlatilag semmit nem veszített volna, ha nem győz, még akkor is 23 alkalommal lőtt az ellenfél kapuja felé. De itt csak 1:0 győztek, játszottak a pótjátékosai is a kispadról. Az étvágya a győzelemre minden alkalommal és minden meccsben óriási. Minden játékosa játszott a kispadról a versenyen, az egység teljes nyugalomban van. Ezért is gondolom, hogy Ausztria számára ez egy nagyon nehéz találkozó lesz. Olaszország formája kiváló szinten van, mint a támadás, ahol még Insigne és Chiesa játszanak, úgy a védelemben is, ahol például  Bonuccit és Chiellinit láthassuk. Ha Olaszország utolsó 10 találkozóját nézzük, a statisztikákban 29 szerzett gólt találunk. Ezekben egyet sem nem kaptak. Még jobban hangzik, hogy az utolsó 30 meccsében verhetetlen volt, ezek között csak 5 döntit találunk. Biztosan a jelöltek közé tartoznak a cím megszerzésére. Azonban, ha a negyeddóntőbe jutnak, ott valószinű, hogy Belgiummal találkoznak, ez meg nem lesz olyan könnyű. 

Fogadni egyértelműen a győzelmére fogok, mivel el sem tudom képzelni, hogyan verhetné meg Ausztria a csapatával az erős olaszokat. A szorzók tűrhető szinten vannak. 

A mi tippünk: Olaszország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.