UEFA Euro 2020- nyolcaddöntő: Hollandia – Csehország, Június 27

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Június 27, Euro 2020, 18:00                        

Bár Csehország nehezebb csoportból jutott a nyolcaddöntőbe, mint Hollandia, de a csehekkel játszott meccsek nem voltak olyan kiválóak. Sokszor csak Vaclík húzta ki a problémákból a csapatot. Az első meccsben Skócia ellen ugyan győzött, és ha itt is Vaclík nem segített volna, lehet, hogy csak 1 ponttal kellett volna nekik megelégedni. A következő 2 meccsben Horvátország és Anglia ellen már csak 1 pontot szerzett a horvátokkal, és 2 lövést a kapura, ebből egyet büntetóből. Átlagban a csehek játéka nem volt támadásban gazdag, csak lassan dolgoztak ki akciókat, és a gólhelyzetekről pedig kár beszélni. Még a pótjátékosai sem nem játszottak, így Silhavý tréner nehezen fogja ezeket kihasználni az esetleges kritikus momentumokban, ha változtatni szeretne a taktikán, vagy ha csak eleveníteni szeretné a játékot. Csehország Hollandiát az utolsó 6 meccsben 4 alkalommal legyőzte és 2 alkalommal vereséget szenvedett. Érdekes, hogy a győzelmek a 2 EURO versenyen voltak 2016 és 2004-ben, a vereségei 2006-ban a VB-én. Szerintem Csehország olyan taktikát választ legalább a meccs elején, hogy ne kapjon gólt. Ezután figyelni fogja a helyzetet és várakozni valamilyen gyors ellentámadás lehetőségére. Coufalon kívül senki sem nincsen a csapatnál, aki valamilyen akciót kezdeményezhetne és továbíthatná a labdát Patrik Shicknek, aki ezt feldolgozza.

Hollandia eddig jól játszik a versenyen. Igaz, nem volt nehéz csoportja. Ukrajna, Észak-Macedónia a gyengébb ellenfelekhez tartozik, majd még Ausztria volt a csoportban, mindhárommal megbírkózott, 9 pontot szerzett és a gólaránya 8:2 volt. A kádere jó minőségű, Depay a támadásban, aki az átlépés után Barcelonába kiváló teljesítményeket mutat és a csapatmunka is jól megy neki. Említsük még Frenkie de Jongot, aki az EUROn a legjobbat hozta ki saját magából, és Wijnaldumot is, aki már 3 gólt szerzett. A védelem is nagyon szilárd, kompakt benyomást nyújt De Ligt, Blind vagy Denzel Dumfries aki mint védő 2 gólt szerzett. A hollandok biztosan fejetlenül nem ugornak gyors akciókba, hogy veszélybe sodorják a védelmüket, inkább lassú, óvatos labdarúgást várok. A holland csapatban az említett sztárokon kívül sokkal több van, nem lehet ezért a két válogatott minőségét összehasonlítani. 

Az biztos, hogy a selejtező meccsekben általában nem fog annyi gól esni, mint a csoportokban. Ennek az oka az, hogy ha valami elromlik, nem lehet javítani, aki meccset veszít, kiesik. Éppen ezért óvatosabb meccseknek leszünk tanúi. Fogadni Hollandia győzelmére fogok. 

A mi tippünk: Hollandia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.