UEFA Euro 2020- nyolcaddöntő: Franciaország – Svájc, Június 28

Labdarúgás, hétfő, 2021, Június 28, Euro 2020, 21:00                        

Franciaország a legjobbak közé tartozik, és sokan el tudják képzelni, hogy megnyeri a versenyt. Már a torna elejétől jelölt volt erre a díjra. Azonban, ahogyan a párbajai a csoportban megmutatták, nem volt ez valamilyen elbűvölő út. Igen, az első meccsben 1:0 eredménnyel győzte le a németeket, de ezután már csak 1:1 döntetlent szerzett Magyarországgal, és az utolsó meccsben 2:2 Portugáliával. Végül ez mégis elég volt ahoz, hogy az 1.-ső helyről indult a selejtezőkbe, azért, mert a többi kiemelt csapat is veszített pontokat. Főleg tehát Németország, aki végül annak örült, hogy tovább juthasson, és akinek Magyarország rendesen befűtött, mivel ez is döntivel végződött. Mellesleg, ha nem is ide való ez a mondat, akkor is ide leírom, hogy Magyarországot tartják a verseny legnagyobb meglepetésének. Vissza a meccshez, a franciáknál úgy tűnhet, hogy a formája gyengébb, mint más csapatoknál, vagy amilyen általában szokott lenni. De már Benzema is szerzett 2 gólt Portgália ellen, így marad még a híres Mbappé gól nélkül. A meccs előtt Portugáliával a tovább jutása a zsebében volt, míg a portugáloknak minden erejüket bele kellett adni a meccsbe. A francia válogatott a véleményem szerint nagyon jó minőségű, a taktikája kiváló, ezért ha el is rontott valamit a csoportjában, ebből csak tanulhat. 

Svájc bőrében nem lesz kellemes lenni hétfőn este. Nagy kihívás számára a franciák ellen játszani. Csak az utolsó meccsben biztosította a résztvételét a nyolcaddöntőben, amikor a tragikus Törökországot verte meg 3:1 eredménnyel. Azonban Törökország könnyített a dolgán, mivel minden meccset elveszített a tornán. Így Törökország is a torna legnagyobb meglepetése, de éppen ellenkezőleg, mint a magyar fiúk. Azelőtt Olaszországgal 0:3 egyértelmű vereséget szenvedett Svájc, és Wales csapatával 1:1 döntetlent. A svájci válogatott szerintem nem rosz minőségű, náluk is találunk néhány ismert játékost, de természetesen, nem lehet összehasonlítani a franciákkal. Összehasonlítani Olaszországot és Franciaországot lehetséges, hasonló minőségű a két csapat, így talán hasonló lehet az eredmény is, mint az olaszokkal. Persze, nem feltétlenül. 

Fogadni biztosan a franciák győzelmére fogok. A kérdés, hogy hendikeppel, vagy nem. Tisztán a győzelemre is még megéri fogadni, mivel a bukmékerek az oddsokat jobb, mint 1,5 értékben írták ki erre az eseményre. A külómböző hendikepeknél az érték magasabb, de itt már gondolkodni szükséges a kockázatokon is. Sok szerencsét. 

A mi tippünk: Franciaország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.