UEFA Euro 2020 – nyededdöntő: Ukrajna – Anglia, Július 03

Labdarúgás, szombat, 2021, Július 03, Euro 2020, 21:00           

Ez a bajnokság nagyon sok váratlan helyzetet hozott. A fogadók és bukmékerek inkább, mint máskor, arról győződhettek meg, hogy a hagymányos elemzés és információk válogatása nem hoz olyan eredményeket, mint általában. Ennek példa az is, hogy Franciaország, Németország és Hollandia idővel előtt kiestek a versenyből. Általában ez a 3 csapat nem szokott hiányozni a végső csatákban. Ennek ellenére ismét hagyományosan fogom fel az elemzésemet. Anglia. A kiemelt csapat. Széles kádere vann, kiváló a taktikája, a pótjátékosok, akik a kispadon várakoznak a lehetőségükre, jó minőségűek, tapasztaltak, a szükséges önbizalommal. Elkerülték a sérülések, tovább is pihenhetnek, mint az ellenfelük. Tapasztalt tréner. És az, hogy idáig nagyon egyszerű úton jutottak, talán soha nem fog ez megismétlődni. Eddig még egy gólt sem kaptak. Pontokat csak döntetlenért veszített Skóciával. Horvátországot és a cseheket gyakorlatilag semmi komolyabbhoz nem engedték. A nyolcaddöntőben szépen megbírkóztak Kane és társai a nehéz ellenféllel, Németországgal. Az is igaz, hogy az angolok gyakran csak annyit játszottak, amennyire feltétlenül szükségük volt. 

Ukrajna elsősorban támadó jellegű labdarúgást játszik, de dícsérhető a védelme is. Azonban minden ellenfelének sikerült gólt rúgni Ukrajnának ezen a tornán. Az utolsó meccse Svédországgal megviselte a csapatot, apró sérülésekből több volt, mint általában. Yarmolenko, Karavaev és Besedin fizettek rá a legjobban. Bár Svédország is a torna gyengébb csapatai közé tartozik, így is nem Ukrajna volt a mérkőzésben a jobb. A dóntő gól csak a hosszabbítás végén esett. Már a csoportból is csak-csak hogy tovább jutott csupán 3 ponttal a győzelemért Észak-Macedóniával. A többi meccsben roszabb volt. A két csapat a történelem folyamán 7 alkalommal találkozott, utoljára a 2014-es VB-én, minkét meccs döntetlen eredménnyel végződött, 1:1 és 0:0 és ezeket 2012 és 2013-ban játszották. Korábbi eredményeket nem is nézek, hiszen már ezek is régen játszódtak. 

Ukrajna elérte a maximumot, amit elérhetett, sőt, szerintem szerencsével még többet is. Összefoglalva, csak Észak-Macedóniát verte meg rendes játékidőben, ezt is problémákkal. Bár a papíron a csapat nem néz ki roszul, a játéka nem szép. Ha bejutna az elődöntőbe, nagy csoda lenne. Inkább Anglia minőségében bízok. Lassan, de biztos eredményekkel és teljesítményekkel sétálnak a dóntő irányába, nem hiszem, hogy éppen Ukrajna akadályozná meg neki ezt. A szorzók még elfogadhatók Anglia győzelmére. 

A mi tippünk: Anglia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.