UEFA Euro 2020- nyededdöntő: Svájc – Spanyolország, Július 02

Labdarúgás, péntek, 2021, Július 02, Euro 2020, 18:00                      

Úgy gondolom, hogy a bukmékerek szép jövedelemhez jutottak, amikor a svájci focisták kiselejtezték Franciaországot. Már a 15.-ik percben meglepték őket Haris Seferovič fejesével, amiből gól lett. A kiemelt csapat a második félidő elején Karim Benzema 2 perc leforgása alatt 2 góllal fordított az eredményen, és a 75.-ik percben Paul Pogba szép lövésével 3:1-re javított. Drámai játék után a 81-ik percben ismét Seferovič a fejesével 2:3-ra, majd Mario Gavranovič a 90.-ik percben egyenlített. A hosszabbításban, 2×15 percben sem nem esett gól. Így került sorra a torna első büntetőpárbajára, amelyben a svájciak győztek és amelyben kizárólag csak Kylian Mbappe hibázott. Az első félidőben a svájciak uralták a pályát, nagyon jól védekeztek és még Mbappet is ellenőrizték, és nagyon hatásosan, mert nem volt képes valami veszélyeset összehozni. A második félidőben is a svájciak jobban kezdtek, és az 50.-ik perctől sok akciót kezdeményeztek. Pogba gólja után már óvatosabbak voltak. A büntetőpárbajban a svájciak 4:3 eredménnyel győztek és kiselejtezték a világbajnokot. Ezt senki nem feltételezte, hogy Franciaország nem kerül még az elődöntőbe sem.

Hasonlóképen járt majdnem Spanyolország is a horvátokkal. A spanyolok lebecsülték az ellenfelét a mérkőzés végén. Azonban az első gól a spanyolok öngólja volt. A horvátok nem csináltak semmit, és vezetésbe jutottak. Egy kicsit felébredtek, aktívabban játszottak, de lassan a spanyolok is összeszedték magukat. Ezután egyenlítettek Sarabia góljával. A második félidő elején akciót teremtettek és gól szereztek. A meccs vége felé növekedett a nyomás mindkét oldalon, és gólok estek még mindkét oldalon. A hosszabbításban azonnal az elejétől a horvátok labdához jutottak és sok veszélyes támadást követtek el, kapu fölé, vagy a kapus is kivédett néhány veszélyes labdát. A spanyolok szerencséjére Morata szép labdát kapott, ezt jól feldolgozta és gólt szerzett. Nemsokára jött Oyarzabal gólja a végső 5:3-ra. Voltak még próbálkozások, de több gól nem esett. Ha a horvátoknak sikerült volna gólt szerezni a hosszabbításban, nem tudni, hogyan végződött volna ez az összecsapás. 

A spanyolok a meccs után biztosan jó “magyarázatot” kaptak ahoz, ahogyan zajlott a meccs. Tele hibákkal és lebecsüléssel. Kíváncsi vagyok, hogy milyen taktikával lépnek a gyepre, mivel Svájc megmutatta, hogy nem ajándékozza senkinek sem a meccset. Ezért Spanyolország győzelmére fogadok. 

A mi tippünk: Spanyolország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak