UEFA Euro 2020- nyededdöntő: Belgium – Olaszország, Július 02

Labdarúgás, péntek, 2021, Július 02, Euro 2020, 21:00                        

Franciaország és Németország kiselejtezése még a nyolcaddöntőben nagyon sok ellentmondásos érzelmeket keltettek. A fogadás és tippelés még óvatosabb lesz, és az elemzések minőségére is jobban kell figyelni. Azonban igazán nem szabad összekeverni az elemzést a jóslással. Olaszország ugyan megverte Ausztriát 2:1, de nem rendes játékidőben. Az osztrákok nem adták ingyen a bőrüket, ezt korábban is tudtuk még a csoportokból, bár Olaszország elégé jól játszott, nem lazított és nem becsülte le az ellenfelét. A csoportját megnyerte pont vesztesség nélkül, egyetlen gólt sem nem kaptak. Ezért is a szorzók a győzelmére nem voltak túl magasak az osztrákokkal. De az is igaz, hogy eddig Olaszországnak szerencséje volt az otthoni környezetre, ez a nyolcaddöntőben hiányozott nekik. Ausztria az első 15 percben úgy meglepte az olaszokat, hogy ezek csak fejtelenül rohangáltak a pályán.  Ezután azonban uralták a pályát, Spinazzola és Barella akciókat is kezdtek teremteni. De gólok nélkül folytatódott a meccs egészen a hosszabbításig. Itt Chiesa és Pessina 2:0-ra javított, még az osztrákok a végső 2:1-re csökkentettek. 

És Belgium? Ez a csapat is megnyerte a csoportját teljes pontszámmal, és csak 1 gólt kapott. Ezt Dániától. A kérdés, hogy kinek volt könnyebb csoportja. Talán Belgiumnak, de nem sokkal, ott voltak az erős Dánok, akit ugyan 2:1 vertek meg, de ha veszítettek volna, senki sem csodálkozna. Ezenkívül csak a finnek és manapság az elégé gyenge oroszok. Belgium a nyolcaddöntőben az erős Portugáliával bírkózott meg 1:0. Portugáliának nem segített Ronaldo sem, bár sokkal aktívabb, veszélyesebb volt, mint Belgium. Ez nem sokat ért nekik, mivel belgák a gólt az első félidő vége előtt szerezték. Azonban rendelkezésükre állt az egész második, sem Ronaldo, sem más játékos nem tudott egyenlíteni, így haza utaztak. Belgiumnak a csapatában kiváló focisták vannak, a legnagyobb sztárok elsősorban Lukaku Intertől, Hazard Realból, De Bruyne Manchester Cityből. Így a mérkőzésük Olaszországgal nagyon kiegyensúlyozottnak várható, és szerintem ismét sok múlik a szerencsén is. 

Mindkét csapat védelme és kapusa kiváló, mindkét csapat eddig csak 1 gólt kapott a tornán. Ugyanúgy el tudnám képzelni őket, mint a bajnoki cím szerzőjét. Mégis csak talán Olaszország felé fordulok. Nem egy embertől függ a válogatott, míg a belgáknál DeBruyn kulcsfontosságú ember. Ezért is óvatosan Olaszország győzelmére fogadok, de biztosítom a fogadást, hogy döntetlen nélkül. 

A mi tippünk: Olaszország győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.