UEFA Euro 2020: Magyarország – Portugália, Június 15

Labdarúgás, kedd, 2021, Június 15, Euro 2020, 18:00                        

Ahogyan láthatjuk az F csoport résztvevőit, amelyek Magyarországon kívül Franciaország, Németország és Portugália, nem hiába nevezték ezt halálos csoportnak. Sajnos, nagyon erős csoportban vannak a magyar fiúk, ez annál inkább rosz, hogy Szoboszlai Dominik nem vesz részt a sérülése miatt a tornán. Bár Gulacsi nem hiányzik a kapuban,  sem Orban a pályán, mindketten Lipcsében játszanak, de  Adam Szallai sem Mainzből, ennek ellenére a papíron nagy hátrányban van a magyar válogatott tekintettel az ellenfeleire. A válogatott felét a magyar klubokban játszó focisták alkotják. Ferencváros ugyan az idén játszott a Bajnokok Ligáján, de nem volt ez valamilyen híres szereplés. Nem beszélve arról, hogy jelentős szerepet játszanak az idegenek is a klubban. A meccset ugyan Budapesten játszák, de most a hazai környezet előnye nem nagyon fog segíteni a házigazdának. Magyarország csak a pótselejtezőn keresztül jutott az EUROra, amikor kiselejtezte Bulgáriát és Izlandot, mert a csoportban csak a 4.-ik helyet foglalta 4-0-4 mérleggel és 8:11 gólaránnyal. 

Portugália nemzeti csapata nagyon erős. Még talán erősebb, mint 5 éve. Rui Patrício van a kapuban már hosszú idők óta, a védelemben Ruben Dias, aki a Premier League legjobb játékosa az utolsó évadban. Tovább a tehetséges Nuno Mendes, Guerreiro vagy Semedo. Hiányozni Cancelo fog a pozitív covid tesztje miatt. Helyette Diogo Dalot játszik, aki United játékosa, de tavaly AC klubjánál játszott. A támadók közül ott van Ronaldo, Jota, A. Silva, Felix, Goncalves, aki a portugál liga legjobb játékosa. Így a csapat nem csak Ronaldora támaszkodok. Az előkészítőben Spanyolországgal 0:0 döntit játszottak. Majd 4:0 győzték le Izraelt. Csak egyetlen meccset veszített, a franciák ellen. Nehéz lenne Portugália csapatában igazán gyenge pontot találni. Mivel a portugálok tudják, hogy a csoport többi tagja nehéz ellenfél lesz, semmit sem hagynak a véletlenre. Abban sem bízhat a magyar csapat, hogy lebecsülik őket, mivel a portugál szurkolók nagy figyelemmel fogják figyelni a nemzeti csapatukat. 

Fogadni igazán nem érdemes talán semmi másra, mint Portugália győzelmére. A szorzók a bukmékereknél meglepő módon, elégé szép szinten vannak, biztosan megéri fogadni velük. Ez azért van, hogy a meccset Budapesten játszák, bár, ahogyan korábban leírtam, ez most nem sokat tesz. Ha maga a meccs magyar rajongóknak nem fejeződik be pozitívan, legalább egy kis összeget hozzon a konyhára az eredménye. 

A mi tippünk: Portugália győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak