UEFA Euro 2020: Finnország – Oroszország, Június 16

Labdarúgás, szerda, 2021, Június 16, Euro 2020, 15:00                        

Oroszország a második meccsét is Pétervárba játsza, bár Finnország van jelölve, mint hazai csapat. Igen, az első meccsét is otthon játszotta Belgium ellen, ebben 0:3 vereséget szenvedett, több, mint 26 000 rajongó volt a stadionon. Ilyen támogatás jól jönne neki a meccsben Finnországgal is. Belgium ellen nem sok esélye volt, de ez nem sokat jelent, mivel ha Belgiumnak jó napja van, nem nagyon lehet vele játszadozni. Ezenkívül Lukaku mutatta magát nagyon jó fényben, aki 2 gólt szerzett. Pedig az oroszok a meccs elején nagyon aktívak voltak, 2 gólhelyzetet nem használtak ki, ezután nem is lehet megmagyarázni hogyan, jött az első gól, majd a másik is. Mindenesetre Belgium csapata tele van sztárokkal, a meccsel problémák nélkül megbírkózott. De Oroszország számára ez lesz a kulcsfontosságú mérkőzés Finnországgal, amelyen minden további eldőlhet. Ha szeretnének tovább jutni, ezt a meccset meg kell nekik nyerni, méghozzá minden áron. Finnország védelmét le kell nekik győzni. Az orosz egységnél hiányoznak a sztárok, de merem állítani, hogy jobb minőségű, mint a finn válogatott. 

Igen, Finnország szerzett győzelmet az első meccsben Dániával, de szerintem nem megérdemelten, de néha így is nem sikerülnek a dolgok. Egészen a 40.-ik percig, amikor megszakították a meccset, a dánok domináltak a pályán, leggyakrabban Finnország felén zajlott a meccs, már-már a gól a levegőben függött. Ezután sajnos jöttek a szomorú körülmények Christian Eriksen körül. A lövésekben Dánia volt a jobb, 15:1 arányban, szögletekre 9:0 arányban, a labda tartásában 63%:37% arányban. És a dánok nem voltak sikeresek a büntetőrúgásban sem. Az biztos, hogy Finnország a leggyengébb ebben a csoportban. Itt sem találhatunk sztárokat a listán, kiindulva a Dánia elleni listából. Finnország és Oroszország töbször is találkozott, azonban utoljára 12 éve, ami nagyon hosszú idő. Ezért ezeket a statisztikákat sem érdemes figyelemmel nézni. Csak annyi, hogy az oroszok legalább 2 gól külömbségével tudtak győzni mindegyikben. 

Ahogyan említettem, az oroszok legnehezebb meccse mögöttük van, most előre kell nekik nézni, ha tovább szeretne jutni, győzelmet kell szereznie a finnekkel. Vita nélkül. Könnyebb ellenfele már nem lesz, ezért öszpontosítani kell neki a meccsre. Apró előny számára az igazán hazai környezet, most talán a rajongói segítenek győzni. Erre az eseményre a bukmékerek jó szorzókat írtak ki. Bár már ezen az EUROn is születtek meglepetések, nem bízok más eredményben, mint Oroszország győzelmében.

A mi tippünk: Oroszország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak