UEFA Euro 2020 – elődöntő: Olaszország – Spanyolország, Július 06

Labdarúgás, kedd, 2021, Július 06, Euro 2020, 21:00                       

Az EURO 2020 elődöntője már egészen közel van, Olaszország találkozik kedden este Spanyolországgal. Az olaszok csaknem az egész bajnokság idejében jó teljesítményeket mutattak, egy kis habozást talán csak a meccs 2.-ik félidőjében láthattunk Ausztria ellen. Másképen szép labdarúgást produkáltak, az egész csapat teljesítménye jó volt, nagyobb gyengéi talán nincsenek is. A középpályás játékosok ereje rendkívül nagy és fegyelmezetten játszanak. A bal szárnyról Spinaccola nagy vesztesség lesz, senki nem tud olyan gyorsan szaladni, mint ez a focista. A bajnokság legjobb játékosai közé tartozik. Olaszország Belgium ellen jó teljesítményeket mutatott, már a 13.-ik percben vezetésbe juthatott volna, azonban offsaid miatt nem volt elismerve a gól. Nemsokára már 2:0 vezetésben voltak, minden úgy nézett ki, hogy a meccs el van döntve. Azonban Belgium javítani tudott az eredményén egy büntető után. A 2.-ik félidőben Olaszország tartotta az előnyét, de nem lehet azt mondani, hogy csak védekezett volna. Volt néhány esélye. A jó taktika miatt is jutott tovább, és megérdemelten. Ismét bővült a mérkőzései sorozata, amikor nem szenvedtek vereséget, 32 meccs van ebben a sorban. 

Aki nézte a meccset, amelyben a spanyolok a svájci focistákkal játszottak, biztosan észrevette, hogy a spanyol támadók hihetetlen módon kínlódtak Svájc védelmével. Nem szerveztek komolyabb akciót gólhelyzetre az első 40 percben, emberelőnyben sem a 77.-ik perc óta, nem tudták ezt kihasználni. A tovább jutást csak a büntetőrúgásokkal biztosították maguknak, amit szerettek volna elkerülni. Még itt is reményük volt a svájciaknak győzni, azonban két rúgást elrontottak egymás után. Rendes játékidő 1:1 eredménnyel végződött. A védelme is furcsán működik, amikor gólt kaptak amiatt is, hogy két védőjátékosa félreértette egymást. A versenybe nagyon óvatosan léptek, az első 2 meccsben döntetlent szereztek, a svédeknek nem tudtak gólt rúgni, Lengyelországnak csak egyet, csak Szlovákiával kezdett igazán játszani, amikor 5:0 győzelmet szereztek. Így úgy gondolom, hogy Spanyolország támadó játékosai számára nem lesz egyszerű legyőzni az olasz védelmet, mivel ez sokkal fegyelmezettebb. 

Ha csak összehasonlítjuk a két negyeddöntős mérkőzést, ezekből látható, hol áll a két csapat. Olaszország magabiztos teljesítményei, és Spanyolország elpuskázott esélyei egyértelműen jelölik a favoritot. Fogadni biztosan Olaszország győzelmére fogok. A kérdés, hogy ez rendes játékidőben sikerül, vagy hosszabbításban, esetleg büntetőrúgásokban. Bizosítom magam a döntetlen nélküli fogadással. 

A mi tippünk: Olaszország győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.