UEFA Euro 2020- döntő: Olaszország – Anglia, Július 11

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Július 11, Euro 2020, 21:00                       

Itt van az EURO utolsó mérkőzése, a labdarúgás rajongói már türelmetlenül várják a meccset. Igazán két olyan csapat találkozik a döntőben, amely egyértelműen megérdemli ezt a meccset játszani. Nem várok sok gólt a meccsen. Azért is, hogy Anglia védelmét leküzdeni majdnem lehetetlen. Anglia egyetlen gólt kapott Dániától a verseny egész folyamán. Másképen még Dánia sem tudott 120 percben komolyabb gólhelyzetdt teremteni. Hasonlóképen játszotta Anglia a többi mérkőzéseit is. Legjobban Németország kínozta meg az angolokat, aki a nyolcaddöntőben néhány gólhelyzetet létrehozott, csak nem fejezte ezeket sikeresen be. A többi csapat az angol védelemmel egyáltalán nem tudott megbírkózni. Azonban ismét hazai környezetben játszanak, ami számukra ismét nagy előny. 

Olaszország kiválóan játszott az alapcsoportban, Belgiummal és Spanyolországgal kiválóan megbírkózott, azonban Ausztriával megkínlódott, csak a hosszabbítás döntötte el a győztest, Belgiummal kiegyensúlyozott találkozó volt, az elődöntőben Spanyolországgal Olaszország rosszabb csapat volt. Gyakorlatilag csak a spanyolok hibája a védelemben segítette az olaszok győzelmét. A védelem volt az egész bajnokságon Spanyolország gyengéje. A gyengébb olasz támadásba szólt Spinazzola sérülése, aki nem fejezte be a meccset Belgium ellen. Spinazzola kiválóan játszott az egész torna folyamán és a legjobb játékosok közé tartozik. Emerson helyettesítette, de ha nem is volt kimondottan rosz, azért a külömbség észrevehető volt. A döntőben éppen az olasz támadó játékosainak lehetnek problémái az angol fegyelmezett védelemmel. Az ellenkező oldalon ugyanez a probléma, mert az angol támadók is megdolgoznak a kiváló olasz védelemmel. Azonban ott van Sterling és Kane, ezek kiváló formával rendelkeznek, ezeken kívül Sako, Grealish, Foden vagy Sancho. Ilyen lehetőségek az olaszoknál nincsenek. Azonban az önbizalmuk mint ha magasabb volna. 

Ez a döntő valószínűleg 1-2 góllal fog végződni. A két csapat körülbelül egy szinten van, bár a gyengéi és erős oldalai nem azonosak. Sok múlik a csapatok jelenlegi hangulatán is, és még sok más tényező közbe szólhat. Nem lepne meg a hosszabbítás sem. A bukmékerek Angliát emelték ki, én is így gondolom, hogy talán nagyobb esélyei vannak a győzelemre, nem azért, hogy otthon játszanak. Persze, az olaszok is mindent beleadnak a mérkőzésbe, nem lazítanak a buli végén. Anglia győzelmére fogadok. 

A mi tippünk: Anglia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.