UEFA Euro 2020: Dánia – Finnország, Június 12

Labdarúgás, szombat, 2021, Június 12, Euro 2020, 18:00                     

Dánia formája jelenleg hihetetlen jó, bízok benne, hogy ezt kamatoztatni tudják majd az EURÓn. A csoportjuk nem tartozik sem a legnehezebbek, de a legkönnyebbek közé sem. Az ellenfelei Finnországon kívül még Belgium és Oroszország. Szerintem a dánok és a belgák foglalják el az első 2 helyet, ahonnan tovább lehet jutni. Azonban Oroszországnak is vannak esélyei tovább jutni, mert még 4 harmadik helyezetű csapat is tovább juthat. Ez elégé jó hír a harmadikok számára. De ne hamarkodjuk el a dolgokat, hiszen csak pénteken játszák a torna első meccsét. A dánok a csoportban a papíron leggyengébb ellenféllel kezdik a versenyt. Szerintem nem sok problémái lesznek a finnekkel, hála a kiváló formájuknak, amiről írtam a cikk elején. A VB selejtezőben, amely tavasszal kezdődött, 3 kör után vezetik a tabellájukat 9 ponttal, ami a lehető legtöbb. A gólaránya 14:0! Hihetetlen. Eddig nem kaptak gólt. A kiváló védelmükön kívül a kapusának Kasper Schmeichelnek Leicesterből van ezen érdeme. Dániának sikerült a külföldön játszó sztárjaiból összerakni ezt a kiváló nemzeti csapatot, ez, persze, nem olyan természetes minden ország számára. A támadásban Dolberg játszik Niceből, Braithwaite Barcelonából, Yussuf Poulsen Lipcséből, Damsgaard Sampdoriaból. Ezeket a kiváló Eriksen Interből, Hojbjerg Tottenhamból, Delaney Dortmundból, Skov Olsen Bolognából egészítik ki. A védelemben Maehle Bergamoból, Westergaard Sothamptonból vannak. A csapat nem függ egyetlen játékostól, több gólszerzői vannak, a 14 gólból senki nem szerzett többet, mint hármat. 

És Finnország? Az utolsó előkészítésekben az EURÓra 3 meccsben 3 vereséget szenvedett, Svájcal, Svédországgal, sőt, még Észtországgal is. A VB selejtezőn eddig 2 pontot szereztek 2 döntetlenért, Bosznia és Ukrajnával. A csapatnál Glen Kamarán kívül Rangers csapatábol nem lehet ismert neveket találni. A kvalifikálásban az EUROra 2 vereséget szenvedett Olaszországgal, Boszniában 4:1 és Görögországban 2:1 vereséget szenvedett. A mérlege 6:0:4 volt, 16:10 gólaránnyal. A csoportját előtte Olaszország uralta 37:4 gólaránnyal pont vesztesség nélkül, és ez óriási külömbség. 

Fogadni egyértelmű, hogy melyik lehetőségre fogok. Kizárólag Dánia győzelmére, ha ilyen jó formában van ez a csapat. Nagyobb gondot Belgium fog okozni nekik, de ez a mérkőzés még odább van. Ismét nem biztosítom a fogadásomat döntetlennel, mivel így nagyon csökkenne az oddsok értéke. És a kockázat nem olyan magas, de ezt majd szombaton este fogjuk meglátni a meccs befejezése után. 

A mi tippünk: Dánia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak