UEFA Euro 2020: Csehország – Anglia, Június 22

Labdarúgás, kedd, 2021, Június 22, Euro 2020, 21:00                        

Ez a meccs a csoportban az első helyért folyik. Azonban nagyon valószínű, hogy senki nem szeretné megnyerni az első helyet. Egyszerű okból. A csoport győztesére vár valaki a “halál” csoport második helyéről. Valaki Franciaország, Németország és Portugália közül. Ez egyszerűen nem kellemes senki számára sem a nyolcaddöntőben. Ellenkezőleg, a csoport második csapata örülhet a spanyolokra, svédekre, lengyelekre vagy a szlovákokra. Ugye, ez már jobban hangzik. Ezért nagyon érdekes meccsnek leszünk kedden este tanúi. Nem várok támadó jellegű labdarúgást. Az angolok ezen a versenyen általában furcsán játszanak. Probléma számukra gólt szerezni, lassúak, tehát egyáltalán nem elégítik ki a rajongói elvárásait. De az is lehetséges, hogy Anglia oldaláról ez egy taktika. A torna előtt is már csak a legszükségesebbet játszotta, szoros eredményekkel. Az angolok bár csak soványan szereztek gólt a versenyen, azért védekezni nagyon jól tudtak. A horvátok ellen is ezt bizonyították. 1:0 sovány győzelmet szerzett, de ez elég volt neki, a horvátok nem voltak képesek komolyabb akcióra, amelyben csak egy kicsit is veszélyeztették volna az angolokat. 

A csehek számára is majdnem biztos a további szereplése a tornán, ezért ők sem fognak sehová igyekezni. Azonban egyik csapatnak sem nem szabad vereséget szenvedni, mert ha a meccsben Horvátország és Skócia között valamelyik csapat 2 gólkülömbséggel győzne, akkor a vesztes, Anglia vagy Csehország, a harmadik helyre esne. És a két meccset egy időben játszák, így a taktikákra nem sok hely marad. Nagyon érdekes helyzet. Segít nekik a döntetlen? Természetesen, bár a csehek jó csapattal rendelkeznek, nem lehet összehasonlítani a játékosait az angolokkal. Vannak ugyan náluk is híresebb nevek, mint például  Vaclík, Coufal, Souček, Darida, Jankto, vagy Schick, de még ezek is messze állnak Harry Kane vagy szintén Raheem Sterlingtől és a többiektől. Vaclík formája a kapuban kiváló mostanában. A támadásuk nem olyan kiváló, bár 2 gólt rúgtak Skóciának, de egyikben a skótok védelme hibázott, a másik kizárólag a skót kapus hibájából volt, amikor a pálya közepéről jött a gól. Azt kell mondani, hogy az angolok védelme jobb, mint a skótoké, és a csehek több komolyabb gólhelyzetet nem teremtettek.

Mivel nem tudni, hogy milyen taktikával jön a két csapat, nem is fogadok a győztesre. Például nagyon szép szorzókat írtak a döntetlenre, de úgy érzem, hogy döntit tippelni sem nem az igazi. Maradnak a gólok. De ezúttal arra, hogy kevesebb, mint 2,5 gól esik a mérkőzésen. Ez igaz lehetne. 

A mi tippünk: a mérkőzésen kevesebb, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a Betfair fogadóirodánál találhatóak.