UEFA Euro 2020: Ausztria – Észak-Macedónia, Június 13

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Június 13, Euro 2020, 18:00                        

Ausztria az utolsó eredményei alapján, nem a legjobb formában van. Már a VB selejtezőn is Dániával 4:0 vereséget szenvedett. A dánok egészen megsemmisítették az osztrákokat, elsősorban a második félidőben. Az óvatos, gólnélküli első félidő után a dánok bátrabban kezdtek játszani és teljesen lehetetlenné tették az osztrákokat. Azonban ez már mögöttük van, és most az EUROra szükséges öszpontosítani minden erejét, és most Észak-Macedónia vár a csapatra. Minden tisztelettel, de Észak-Macedóniát lehetetlen összehasonlítani Dániával. Bár a macedón játékosok győzelmet szereztek Németországban a VB selejtezőn. Ez a meccs egyszerűen nem sikerült a németeknek, annak ellenére, hogy nagy előnyben voltak. Ausztria csoportjában még Ukrajna és Hollandia van, úgy néz ki a papíron, hogy Hollandia lesz az első, és Ukrajna Ausztriával fog harcolni a második helyért. Azonban a valóság nemsokára kiderül. Ehez vasárnap győzelemre van szüksége Ausztriának, ha tovább szeretne jutni. 

Az ellenfele káderének a többsége nem játszik csúcs európai klubokban és versenyekben. Churlinov kivétel, aki Stuttgartban játszik, de gyakran csak a kispadon üll, és várakozik a lehetőségre játszani, csak 16 mérkőzésben játszott. Az utolsó félévben legtöbbet 28 percet tóltött a pályan és egyetlen gólt sem nem szerzett. Az olasz ligában Boban Nikolov játszik Lecce csapatánál és a Premier Leaguen Ezgjan Alioski játszik rendszeresen Leeds mezében. A többi játékos nem játszik ismert európai ligában, sem versenyben, így a tapasztalatok hiányozni fognak a csapatnál. Az osztrák csapat majdnem minden játékosa játszik a Bundesligában, itt-ott valaki a svájci, és olasz ligában. A támadásban Marcel Sabitzer, aki Lipcse mezében 8 gólt szerzett, vagy Sacha Kalajdžič, aki Stuttgart mezében 16 gólt szerzett, ezek a focisták lesznek a csapat támaszai. Foda tréner a középpályát alakította a csapat legerősebb részévé, ahol Grillitsch, Baumgartlinger, Ilsanker, Laimer, Baumgartner, Schaub, Lazaro, Schöpf, vagy Schlager közül válogathat. 

Ausztria Angliával az EURO előtt az előkészítő meccsben 1:0 vereséget szenvedett, azonban kiváló labdarúgást produkáltak, és a második félidőben 4 gólhelyzetük volt. Sajnos, kevés szerencséjük a gólokra. Tekintettel a két csapat káderére egyértelműen Ausztria győzelmére fogadok, mivel nagyobb tapasztalatokkal rendelkeznek, mint az ellenfelük. És a szorzók erre a lehetőségre nagyon szép értékben vannak kiírva. 

A mi tippünk: Ausztria győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak