UEFA Bajnokok Ligája Nők 2019/2020 – negyeddöntő: Olympique Lyon N – Bayern München N, Augusztus 22

Labdarúgás, szombat, 2020,  Augusztus 22, Bajnokok Ligája, 20:00

A férfi labdarúgás árnyékában van egy kicsit a női foci, azonban a nők is játszák a saját Bajnokok Ligáját. Ez elért már a negyeddöntőig, és hasonlóan, mint a férfiaknál, most is a francia Lyon találkozik a német Bayernnel. A meccset a San Mamés stadionon Bilbaoban játszák, és hasonlóképen, mint a férfiaknál, ismét csak 1 meccs fog dönteni arról, hogy ki jut tovább a versenyben. Ez egy kicsit szokatlan, mert mindenki nagyon jól tudja, hogy még a legjobb csapatoknál is megtörténhet, hogy éppen ez a meccs nem sikerül nekik. De ha a helyzet ezt hozta, nem csinálhatunk ellene semmit sem. Már az elején leírom, hogy szerintem a francia csapat fog tovább jutni. Lyon a hazai bajnokságuk címvédője, már 4.-ik alkalommal egymás után. A 2015/2016 évad óta más csapat nem szerezte meg ezt a címet. A versenyt a Covid miatt nem fejezték be, de Lyon egyetlen vereséget sem nem szenvedett és csak 4 gólt kapott, a mérlege 14-2-0, gólaránya 67:4 volt és 44 pontot szerzett, ami fantasztikus. És egy további hihetetlen statisztikai adat, már 50 meccsben egymás után nem szenvedett vereséget minden versenyt beleértve. A bajnokságon kívül a francia Kupa címét is megnyerte az idén ez a csapat, tehát eddig minden elérhető versenyt.

Bayern a német bajnokságon a 2.-ik helyen végzett Wolfsburg mögött. A mérlege 17 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség, a gólaránya 60:14 volt. Visszatérve a szombati meccshez, Lyon először Ryazant selejtezte ki öszesen 16:0 gólaránnyal, majd a nyolcaddöntőben rátalált Fortuna Hjorring játékosnőire, ezeket is világos 11:0 eredménnyel selejtezte ki. Bayern Goteborggal győzött 3:1, majd Shymkent csapatát semmisítették meg öszesen 7:0 gólaránnyal. Lyont úgy lehet számítani, mint például Real Madrid csapatát a férfiaknál, amikor 5 év leforgása alatt 4 alkalommal tudtak győzni. No és azzal is büszkélkedhetünk, hogy ebben a kiváló csapatban játszik Marozsán Dzsenifer is, már 2016-óta.

Nem gondolkodok sokat azon, hogy mire fogadjak, mivel egy kiváló csapatról van szó, akinek a motivációja óriási, a triplázás Lyon számára nagy kihívás.

A mi tippünk: Olympique Lyon győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.