UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Žalgiris Vilnius – Ferencváros, Július 27

Labdarúgás, kedd, 2021, Július 27, Bajnokok Ligája, 19:00           

A magyar bajnokság körülbelül egy hét múlva kezdődik, ezért Ferencvárosnak elég ideje van felkészülni a visszavágóra Zalgiris Vilnius ellen, amelyet 2:0 eredménnyel győzött le. A 25. percben Myrto Uzuni szerezte az első gólt. Nem sok játszás után a 39. percben Tokmac Nguen állította be a végeredményt. És még olyan luxust engedett meg magának Ferencváros, hogy a büntető rúgást elpazarolta, nem lett gól belőle, ez már a 92.-ik percben történt. Kár, ha sikeres lett volna, akár eldönthette volna az egész párharcot. A csapat a minőségét már a tavalyi évadban is megmutatta a Bajnokok Ligáján, amikor a csoportok fázisába jutott be. Akkor a selejtezőn a norvég bajnokot Moldet selejtezte ki, a horvát bajnokot Dinamo Zágrábot, Djurgardent, a svéd bajnokot, és Celtic csapatát, amely a skót bajnok volt. Ferencváros már jelenleg 10 mérkőzést nyert meg egymás után, amikor a hazai versenyeken kívül dominált a baráti találkozókon is Legia, vagy Ludogorets ellen. Nem beszélve arról, hogy itt a Bajnokok Ligáján megbírkózott Prishtinával 3:0 és 3:1. Vereség nélkül már 17 meccset játszott le. 

Vilnius az Észak-Írországi Linfield csapatán keresztül jutott tovább a versenyben 3:1 és 2:1 győzelmek után. Mindkét meccs aránylag kiegyensúlyozott volt, bár a bukmékerek ezt a párharc előtt nem így elemezték. Vilnius otthon a hazai bajnokságát 19 kör után vezeti. Tavaly az Európa Ligán játszott. Még az első ellenfelét legyőzte, ez az észt Paide volt, de ezután a norvég Bodo/Glimt várta meg őket, és ez 1:3 vereséget jelentett számára. Litvánia nem él olyan nagy mértékben a labdarúgással, mint például Magyarország, jobban még Olaszország, vagy Brazília. Inkább más sportokat kedvelnek Litvániában, ezért a bajnokságuk is sokkal alacsonyabb szinten van összehasonlítva a magyar ligával. Ez sokat tesz, mivel nem sok a tapasztalata sem a nemzetközi versenyekben, úgy a klubok, sem a nemzeti csapat szintjén. Ezért is Vilnius 12 meccse vereség nélkül egymás után a hazai ligán nem túl nagy érték ebben a versenyben. Nem beszélve a káderről, vagy ha ezt az értéket pénzben szeretnénk kifejezni. 

Fogadni több lehetőségre is lehetséges. Megéri fogadni a tiszta győzelemre szép szorzóval, de mi történik akkor, ha valamilyen kiszámíthatatlan ok miatt 0:0, vagy 1:1 döntetlen lesz a végeredmény? Elveszítjük a fogadást. Mégis csak idegenben játszanak. Fogadhat arra, hogy Ferencváros tovább jut szép szorzóval, de ami jó, fogadni megéri a győzelmére döntetlen nélkül. Legfeljebb visszafizetik a tétet, ez sem rosz. 

A mi tippünk: Ferencváros győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak