UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Rapid – Sparta Prága, Július 20

Labdarúgás, kedd, 2021, Július 20, Bajnokok Ligája, 20:30           

Folytatódnak a kvalifikáló mérkőzések a Bajnokok Ligáján, avagy hivatalosan a negyeddóntő. Természetesen, ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Az is nyilvánvaló, hogy az előfordulókban ezek az első mérkőzések nagyon óvatosak tudnak lenni, de most talán nem lesz ez az eset. Az osztrák bajnokság általában nagyon támadó jellegű, Rapid a tavalyi évadban a 2.-ik helyen végzett a szuverén Salzburg mögött. Közöttük azonban 15 pont volt, ami csak azt jelenti, hogy az első és második csapat között óriási a külömbség a minőségben. Rapid 107:65 gólaránnyal végzett, 54 meccsben tehát 172 gól esett, ez átlagban 3,5 gól egy mérkőzésre. Rapid az előkészítő párbajokban 6 meccset játszott,  FC Kopenhágával 1:0 vereség, St.Polten-el 2:2 dóntetlen, Loko Moszvkával 0:0 döntetlen, St.Obervartal 0:3 győzelem, Lafnitzal 2:5 győzelem és Wiener ellen 0:4 győzelem volt az eredmény. Ez 19 gól öszesen, ami 3 gól átlagban. Nehéz összehasonlítani a két csapatot is. Utoljára 2011-ben találkoztak egymással Bécsben egy baráti találkozón, ez 0:2 eredménnyel végződött a vendégek javára. Azelőtt csaknem 91 éve! A bukmékerek szerint a házigazda a favorit a papíron, bár szerintem a cseh bajnokság valamivel jobb minőségűnek látszik az én szempontomból. 

Pavel Vrba ambiciói vissza juttatni a klubot az európai versenyekbe. Sparta erősítette a bal oldalát, ahol a múlban hosszú távon problémái voltak. Háncko és Čelůstka már sokkal megbízhatóbban tevékenykedik, mint az évad elején. A jobb oldalon a 23 éves Wiesner játszik, 14 mérkőzésben 4 gólt szerzett és 3 gólpaszt. Ezenkívül Štětina is rendben van, olyan formában, mint a sérülése előtt. A támadó játékosok is készen állnak harcolni, többen tapasztalatokat szereztek európai versenyeken is, ami a csehek számára kiváló hír. Sparta nagyon támadó jellegű csapat, 82 gólt szerzett a hazai bajnokságon, ez csak 3 góllal kevesebb, mint a bajnok Slávia. Azonban néhány előkészítő meccset nézve a klub védelme elégé tragikus viselkedésű volt, amikor külföldi csapatokkal 4 meccsben 7 gólt kapott.  

Ha azon törjük a fejünket, hogy melyik klub jut tovább, akkor talán a prágai klubra tippelnék. Azonban ebben a meccsben nem tudnám eltalálni a győztes csapatot. Rapid otthon játszik, de a cseh klub talán jobb minőségű. Valamivel. Fogadni a gólokra lenne talán érdemes. A kérdés, hogy mennyi gól esik a meccsen, egy-egy gólt talán mindkét oldalon láthatunk. Hogy mégis melyik csapat szerez többet, nem tudni előre. Egyesek bátrabbak, jobb szorzókkal legalább 2,5 gólra fogadnak. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.