UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Monaco – Shakhtar Donetsk, Augusztus 17

Labdarúgás, kedd, 2021, Augusztus 17, Bajnokok Ligája, 21:00         

A francia Monaco megmutatta az erejét a Bajnokok Ligája 3.-ik előfordulójában Sparta ellen és így bejutott a 4.-ik előfordulóba 2 győzelem után 2:0 idegenben és 3:1 otthon. Sparta esélyei alacsonyak voltak Monacohoz képest. Hiába igyekezett a cseh csapat, a franciák minősége egészen más szinten van. Most azonban Monaco Shakhtar Donetsk ellen lép gyepre, ami úgy gondolom, kemény dió lesz számára. Az ukrán klub ugyanis az utolsó években uralja az ukrán labdarúgást. Kivéve az utolsó évadot, amikor Dynamo Kyjev előzte ki, a tabellán 11 pont hiányozott neki az elsőre. Shakhtar a 3.-ik előfordulóban a belga Genk csapatával találkozott, 2 győzelemmel jutott tovább, mindkét meccs 2:1 eredménnyel végződött. Ez a továbbjutás megérdemelt volt, bár Genk fölényben volt a visszavágón Shakhtar stadionján. De ez azért is volt, mert a házigazda vezetésben volt a visszavágón is, és az első meccsből is kényelmes előnnyel rendelkezett. A nyáron néhány baráti találkozót játszott, például a német Schalke ellen idegenben 0:0 döntetlent, otthon Obolon csapatát 5:0 verte meg. Shakhtar Donetsk az ukrán ligán 4 kör után a 3.-ik, 1 vereséget szenvedett és 3 győzelmet, azonban a győzelmeit gyenge csapatokkal szerezte. A vereséget Oleksandriya klubjával szenvedte, amely jelenleg a 6.-ik az ukrán tabellán. A legnagyobb érdekesség Donecknál, hogy 10 brazil játékost alkalmaztat. 

Bár mindkét klubnál természetesen találunk kiváló játékosokat, Monaco sorsiban talán több jó minőségű focistát láthatunk. Például a támadásban Den Yedder és Volland állnak, ez a két gólszerző a tavalyi évadban együtt 36 gólt szerzett a csapat javára. Monaco 2 meccset játszott a francia Ligue 1 versenyen, de nem kezdte jól az évadot. Előszór Nantes ellen otthon csak 1:1 döntetlent szerzett, majd a második meccset Lorient ellen idegenben 1:0 eredménnyel veszítette el. A nyáron több baráti találkozót is játszott, vereséget szenvedett Real Sociedad stadionján 2:1, Antwerpben 0:0 döntit, majd néhány győzelmet Wolfsburg, Salzburg vagy Brugge ellen. De ami igazán fontos, az az említett párharc Sparta ellen a Bajnokok Ligáján, ahol mindkét meccset megnyerte. 

Fogadni ezúttal a győztesre fogok. A házigazdára. Igen, hogy otthon játszik Monaco, nem garantálja a győzelmét, de az esélyei nagyobbak. És készülni kell neki a visszavágóra is, amit Ukrajnán játszanak, így otthon a lehetséges legjobb eredményt kell nekik megszerezni. Mi lehet ez más, mint egy győzelem? Ezért is fogadok Monaco klubjára. Persze, a minősége és a tapasztalatai is valamivel jobbak. 

A mi tippünk: Monaco győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak