UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Liverpool – Inter Milano, Március 08

Labdarúgás, kedd, 2021, Március 08, Bajnokok Ligája, 21:00       

A Liverpool a Bajnokok Ligája csoportját pontvesztesség nélkül nyerte meg. Még akkor is győzelmeket szerzett, amikor világos volt, hogy senki más nem nyerheti meg a csoportot. Azonban a hazai bajnokságon nem a legjobb helyzetben van. Előtte a Manchester City előnyt szerzett magának. Azonban a Liverpoolnak sikerült csökkenteni valamivel ezt az előnyt. Az angol ligán már 71 gólt szerzett 27 meccben, a City pedig 68.-at 28 meccsben. Senki csak meg sem közelítette ezeket a számokat az angol csapatok közül. Jelenleg Január felétől 7 győzelmet szerzett a Premier Leaguen, az utolsó döntetlenét Január elején, és az utolsó vereséget December végén szenvedte. A Bajnokok Ligáján az Inter Milano stadionján 0:2 győzelmet szerzett. A Liverpool nagyon jó formában van manapság, hiszen amikor az Afrikai Kupa miatt hiányoztak Mané, Salah és Keita, ami a klub teljesítményén egyáltalán semmit sem nem változtatott, miközben ezek a klub legjobb játékosai. Csak az érdekesség miatt, utoljára ez a két klub a Bajnokok Ligáján 2008-ban találkozott, amikor midkét alkalommal az angolok ünnepelték a győzelmüket. 

Az Internek nem nagyov van mire várni, és biztosan a támadó taktikát választja a meccsre. Hiszen a hazai Serie A ligán ugyanúgy a 2.-ik helyet foglalja, csak 2 pontot veszít az első AC Miláno hoz képest, mivel 1 meccsel kevesebbet játszott. Szintén a legtöbb gólt szerezte. Az egyetlen külömbség az, hogy az olaszoknak mondjuk 5-6 klub jelenthet komolyabb veszélyt, az angolok minden második meccsükben harcolnak a pontokért, egy szóval van külömbség a két bajnokág minősége között. A Bajnokok Ligája csoportjában az Inter a Real Madriddal szenvedett 2 vereséget, és döntetlent Shakhtarral. A hazai ligán nem a legjobb eredménnyekkel mutatkozott Február eleje óta, az utolsó 5 meccsben csak 1 győzelmet szerzett az utolsó Salernita csapatával, amely védelme a legroszabb az összes csapat közül. Ezenkívül a Genoa és a Napoli stadionján döntetleneket, otthon az átlagos Sassuolo és az AC verte meg. 

A véleményem szerint nagyobb a házigazda esélye megnyerni a meccset. És a szorzók is elfogadhatók erre a lehetőségre. Azonban az olaszok nagyon harcias labdarúgást játszanak, nem érdemes lebecsülni ezt a csapatot. Az angolok javára szól a hazai környezet is. Ami a gólokat illeti, gondolom, hogy mindkét csapat gólt szerez. Bár sok múlik a szerencsén is. Ez azt is jelenti, hogy legalább 1,5 gól esik a meccsen. Elég már csak jól választani. Én a győztesre fogadok. 

A mi tippünk: A Liverpool győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.