UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Ferencváros – Slavia Prága, Augusztus 04

Labdarúgás, szerda, 2021, Augusztus 04, Bajnokok Ligája, 20:00                 

Ha Slávia szeretne bejutni a Bajnokok Ligája alapcsoportjaiba, akkor 2 ellenféllel kellene neki megbírkózni. Az egyik és első Ferencváros lesz. Azonban Slávia bizonyos problémákkal küzd. Néhány játékosa hiányozni fog a csapatnál, és akik az EB-én játszottak, sok kötelességük van a válogatottnál, például Masopust és társai, ezért az idő hiánya az oka, hogy nem fognak játszani a meccsben, és ha igen, fáradtak lesznek, vagy nem? Milyen kondival érkeznek a pályára? Sok kérdés, kevés válasz. Elsősorban állítólag az afrikai játékosai kondija nem a legjobb. És a pótjátékosok Zlín ellen a cseh bajnokságon nem voltak nagyon meggyőzőek. Ezenkívül a csapat még nem szokott egymásra, az együttműködés a focisták közöt nem az igazi. A legjobb játékosaiból sokan még nem is játszottak. Slávia idegenben kezdi ezt a párharcot, ami bizonyos előny lehet a számára, mivel a visszavágót otthon játsza. Már tudja, hogy a stadionján kihasználhassa a teljes kapacitását. Ez lesz Slávia 12.-ik játékosa a visszavágón. 

Bár Ferencvárosról már írtam korábban a cikkekben, de ismétlésnek megemlíteném, hogy az előfordulókban a magyar klub már volt sikeres. Prishtinát 3:0 és 1:3 eredményekkel verte meg, Zalgiris 2:0 és 1:3 vereségekkel esett ki a versenyből. Meglepő módon Ferencváros Kisvárdával az OTP bank liga első mérkőzésén otthon 1:2 vereséget szenvedett. Ez csak akkor lenne jó hír, ha a fontos játékosai kímélve lettek volna a szerdai meccs miatt. Remélem, a csapat kondiciója nem volt az oka ennek a vereségnek. Az első gól azonnal a 2.- ik félidő első percében esett Leoni lábától, a második gólt Navrátil szerezte a 64.-ik percben. A 79.-ik percben Mmae-nek sikerült góllal javítani a kedvezőtlen eredményen, de többre már nem jutott idő, még ha a 90 perchez hetet hozzá adtak a játékvezetők. Biztató, hogy a tavalyi Bajnokok Ligáján Ferencváros jól játszott, bejutott az alapcsoportba, ahol 6 mérkőzésből csak 1 pontot szerzett, Dynamo Kyjev ellen játszott egy alkalommal 2:2 döntetlent. 

A nagy bukmékerek többsége a szerdai meccsen Slávia csapatát látják enyhén kiemelt csapatnak. Hogy ki jut tovább a második meccs után, ez már náluk világosabb. A cseh csapatnak sokkal nagyobb reménye van tovább jutni szerintük. Nehéz elemezni a csapatok formáját, amikor a bajnoki mérkőzések alíg kezdődtek el és csak nemrégen fejeződtek be a külömböző nemzetközi versenyek, sőt, az Olimpia még tart. Úgy döntöttem, hogy Ferencváros győzelmére fogadok döntetlen nélkül. 

A mi tippünk: Ferencváros győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak