UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: FC Shakhtar Donetsk – Monaco, Augusztus 25

Labdarúgás, szerda, 2021, Augusztus 25, Bajnokok Ligája, 21:00                   

Monaco megmutatta az erejét a Bajnokok Ligája 3.-ik előfordulójában, amikor Sparta ellen játszott, két győzelmet szerzett, idegenben 2:0, otthon 3:1. Nem sok remémye volt a cseh klubnak a jól felkészült monakói csapat ellen. De erről már írtam az előző párbajok elemzésében. Nézzük inkább a csapat sikereit a francia Ligue 1 versenyen. Bár, meglepően, Monaco esetében a kudarcról lehetne beszélni. Hogy miért? A francia bajnokság 3 fordulója van ebben a pillanatban  lejátszva. És Monaco? Ez az utolsóelőtti 19.-ik helyen kuporog csendesen. Az első meccsét otthon Nantes ellen 1:1 döntetlennel fejezte be. De ezután jött a kudarc, egymás után 2 vereséget szenvedett, Lorient stadionján 1:0 és Lens ellen otthon 0:2. Így az első 3 meccsben 1 pontot szerzett 1:4 gólaránnyal. Nem jó kezdet az új évadba. És talán a legroszabb az, hogy az első meccset Shakhtar-al is elveszítette, bár mindenki Monaco csapatát tartotta favoritnak. Én is a győzelmére tippeltem, sajnos. Azonban az eredmény 0:1 vereség volt. Igen, sokan egy kicsit lebecsülték az ukrán klubot. A meccs nagyon kiegyensúlyozott volt, nem lehet beszélni arról, hogy Monaco elhanyagolt volna valamit. Egyszerűen nem volt ereje változtatni az eredményen és kevesebb szerencséje volt, mint az ellenfelének. 

Az ukrán csapat tehát szép teljesítményt mutatott Monakóban. Kevesen várták a győzelmét. Csak emlékeztetésül, a 3.-ik előfordulóban Genk-el bírközott meg kétszer, 1:2 és 2:1 eredményekkel, és így került tovább. A hazai bajnokságon is sikeres. A 2.-ik helyet foglalja 5 forduló után. 4 győzelmet szerzett és 1 alkalommal szenvedett vereséget Oleksandriya ellen otthon 1:2. 12 pontja van, 11:3 a gólaránya. Csak 1 pont választja az első Dynamo Kyjevtől. Azonban, természetesen, összehasonlítani a francia és ukrán ligát érdekes, mivel a minőségük nagyon eltérő egymástól. Míg Shakhtar otthon a legjobb klubok közé tartozik, Monaco otthon a gyengébbek közé. Mégis a francia csapat a favorit a bukmékerek szerint. Bár, csak nagyon enyhén a kiemelt csapat. Én is azt állítom, hogy az ukránok még nem mondottak el mindent, amit szerettek volna. Nem beszélve arról, hogy otthon játszanak, ez mindig számít. Biztosan nagyon fognak öszpontosítani a találkozóra, ha már idegenben sikeresek voltak, otthon nem szeretnének semmit sem elrontani. 

Ez minden az oka annak, hogy úgy döntöttem, hogy Shakhtar győzelmére fogadok. Igen, biztosítom a fogadást döntetlen nélküli fogadással, de bízok abban, hogy ezúttal nem tévedek és az ukrán csapat fog örulni annak is, hogy tovább jutott a versenyben. Monaco számára ugyanez nagyon fontos, de talán nem lesz erre elég ereje. 

A mi tippünk: FC Shakhtar Donetsk győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak