UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: FC Porto – AC Milan, Október 19

Labdarúgás, kedd, 2021, Október 19, Bajnokok Ligája, 21:00               

 A B csoport talán a legerősebb csapatokból áll össze, 4 erős klub találkozott itt. A Liverpool, az Atlético Madrid, a Porto és az AC Milan. Azonban az első 2 forduló után a Porto és az AC Milan győzelmek nélkül vannak, ami nagyon kellemetlen számukra. Ezért is ez a két klub csak győzni indul a meccsbe, mivel a döntetlen semmit sem javít a helyzetükön. Az AC Milan csapata az idén kiváló. A hazai ligán 8 mérkőzésből hetet megnyert, sőt, az utolsóelőtti körben a Bergamo stadionján 2:3 győzelmet szerzett. Utoljára otthon a Veronát verte meg 3:2 eredménnyel. Lassan rendbe jön Ibrahimovič is, és ha hozzá számoljuk még a többieket, mint Rebič, Diaz, Leao, Kessie, Bennacer, Giroud, akkor egy olyan klubot látunk, amely Olaszországban a bajnoki címért fog harcolni. A Bajnokok Ligája első két körében balszerencsés volt, szoros vereséget szenvedett Liverpoolban 3:2, majd a következőt otthon 1:2 az Atletico Madriddal. Elsősorban a veresége az Atleticoval volt kíméletlen, a 20.-ik percben vezetésbe jutott az AC, de a 29.-percben egy játékosa büntetést kapott, nem játszhatott tovább, így több, mint 1 órát 10 emberrel játszott, amikor a végén  a 84.-ik és 97.-ik percben az Atletico gólokat szerzett. Így csak a harc vár a klubra. A vendégeknél hiányozni fognak a sérült kapus Maignan, majd Bakayoko, Rebič, vagy büntetett Kessie. Ezenkívül Theo Hernandez és Diaz pozitívak a Covid tesztre. Azonban ezek nélkül is az olasz klub még elég erős. 

A Porto az első meccsben 0:0 döntetlent szerzett idegenben az Atletico Madrid ellen, majd ezután otthon a Liverpoollal egyértelmű 1:5 vereséget szenvedett. A Liverpool nagyon domináns volt ebben a mérkőzésben. Otthon a ligán a Porto 20 ponttal a második helyen áll 8 meccsből 1 pont hiányával az első Benfica után. Két döntetlene van, a Maritimo és a Sporting stadionjain, mindkettő 1:1 eredménnyel. A győzelmeit gyengébb csapatokkal szerezte, ezek a tabella legalján, vagy alsó felében tartják magukat. A gólaránya a portugál bajnokságon 18:5. Utoljára a Porto AC Milan csapatával az Európa Szuperkupán találkozott, ezt az olasz focisták nyerték meg szoros 1:0 eredménnyel. 

Bár a papíron úgy néz ki, hogy a portugál csapat esélyei nagyobbak a győzelemre, és a bukmékerek is ez szerint írták az oddsokat, szerintem az olaszok csapata még mindig erősebb. Az első pillantásra jobban teljesítettek a portugálok, hiszen az Atletico ellen megvédték magukat, azonban az olaszokat senki nem verte meg 5 góllal. És a hazai bajnokságon is az olaszok jobban teljesítenek, mint a portugálok. Ezért az AC győzelmére fogadok dupla eséllyel. 

A mi tippünk: Az AC Milan győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak