UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: FC Barcelona – Bayern München, Szeptember 14

Labdarúgás, kedd, 2021, Szeptember 14, Bajnokok Ligája, 21:00                  

Bayern egy további bajnoki cím megszerzése után otthon és a kiesése után a Bajnokok Ligája negyeddóntőjéből PSG ellen ismét erősítette a csapatát. Upamecanot hozta együtt Sabitzer-ep  Lipcséből, onnan Nagelsman trénert is, aki mögött két sikeres évad áll, míg Lipcsébe kötött ki. A müncheni klub az idén is jó formával kezdte a szezonját, az első meccsben ugyan csak döntit játszott Mönchengladbach-al, de azóta már nem volt habozása. A Superkupán megbírkózott Dortmund-al, a Bundesligában pedig Köln és Hertha csapataival. Jó fényben mutatkozik a csapat élén Lewandowski is, aki legalább 1 alkalommal volt sikeres minden bajnoki meccsben. Bayern az utolsó bajnoki meccsén 4:1 eredménnyel verte meg Lipcsét. Gnabry és Lewandowski ebben a meccsben apró sérüléseket szenvedtek, de a vezetőség kifejezése szerint Barcelona ellen mindkét játékos játszani fog. Gnabry, Müller, a fiatal Musiala vagy Süle szintén jó teljesítményeket hoznak a klub hasznára. A csapat, nem is kell említeni, támadó jellegű és nagyon harcias. Ezt bizonyítja az utolsó találkozó Camp Nou stadionján Barcelona és Bayern között, amely 2:8 győzelemmel végződött a vendégek javára. 

Barcelona egy teljesen új helyzetben van, a ,,Messi után” korszakban. A csapat nagyon támaszkodott a tudására, csaknem minden akciót Messi irányított. Ennek most vége. Rajta kívül még Griezmann, Pjanič, Moriba, Emerson, Trincao távoztak a klubtól. Luuk de Jong, Eric Garcia, Depay vagy Aguero az új játékosok. Barcelona jelenleg a gyengélkedők széles sorával kínlódik, betegeskednek Aguero, Braithwaite, Dembele, Dest, Fati, Roberto. Ennek ellenére is a hazai La Ligát jól kezdték, győzelemmel Real Sociedad és Getafe stadionján, döntivel Atletico Bilbaoval. Azonban most egy teljesen más verseny és más ellenfél utazik Barcelona stadionjára. Ezenkívül Barcelona egyfajta fóbiával küzd a Bajnokok Ligájából, hiszen néhány alkalommal sikerült neki szégyennel befejezni a versenyt, AS Roma, Liverpool, Bayern és PSG mesélhetnének erről többet. 

Hendikepre fogadok, mivel úgy gondolom, hogy megéri fogadni egy kicsit magasabb kockázattal erre a lehetőségre, amikor nagyon értékes szorzókat írtak a bukmékerek erre a lehetőségre. Bayern klubja nagyon erős, tele önbizalommal, biztosan győzni mennek Barcelonába. A helyzet a spanyol klubban nem a legkellemesebb, ott az említett fóbia is közbejátszhat. Aki azonban nem szeretne kockáztatni, ajánlatos a németek győzelmére, illetve a dupla esélyt kihasználni.

A mi tippünk: Bayern győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.