UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Bröndby – Salzburg, Augusztus 25

Labdarúgás, szerda, 2021, Augusztus 25, Bajnokok Ligája, 21:00                

A Bajnokok Ligája 4.-ik előfordulójában találkoznak a dán Bröndby és Salzburg, aki uralja az osztrák labdarúgást. Egyúttal ez a csapat az, aki a favorit a tovább jutásra a csoportokba. Salzburg már hosszú évek során bozonyítja az egyértelmű minőségét. A nyáron sok változás történt, de ez nála szokásos már évről évre. Minden évben új tehetségeket hoz a pályára. Ez is a klub politikája. Fiatal focistákat felnevelni, és ezután nagy haszonnal eladni. Így az utolsó szezon után eladhatta az osztrák liga legjobb gólszerzőjét Patson Dakut Zambiából 30 millió euróért Leicesterbe, szintén Mwepát Brightonba 23 millióért. Ez már azért egy szép összeg. Azonban nem kell aggódnia a jövője miatt, mivel a csapatánál egy egész sor tehetséges focistákból tevékenykedik. Csak mint érdekesség, a klub 6 támadó játékossal rendelkezik, mivel a legidősebb 23 éves. Salzburg, mint egyetlen klub az osztrák ligán, 5 meccsben 15 pontot szerzett, tehát mindet megnyerte. A gólaránya már most 15:3. Ez kiváló, átlagban 3 gólt szerezni egy meccsen. Míg például otthon 7:1 eredménnyel verte meg Ried csapatát, 2 meccsben csak 0:1 győzelemmel nyerte meg a meccset, Admira és Austria Vienna csapatokról van szó. 

A dán Bröndby az utolsó szezonban a bajnokságát csak 1 pont előnnyel nyerte meg Midtjylland előtt. Itt is voltak változások a klubnál, a legjelentősebb az, hogy Lindstrom Frankfurt csapatához csatlakozott 7 millióért. A dán liga is elkezdődött, most már 6 meccset játszott le. Egyáltalán nem jó híreket tudok továbbítani ennek a csapatnak rajongóinak, az idén még nem győzött a ligán. 4 döntetlene és 2 veresége van ezekből. Hihetetlen. Kopenhága ellen 4:2 és Nordsjaelland ellen 0:1 vereségeket szenvedett. A döntik 1:1 2 alkalommal és 2:2 2 alkalommal voltak. A tabellán lecsökkent a 9.-ik helyre, hiszen csak 4 pontja van 8:11 gólaránnyal. Igazán van mit javítani neki, ha magasabb poziciókra szeretne jutni. Az első meccset 2:1 veszítette el. Pedig jól kezdte, a 4.-ik percben sokkoló módon Uhre szerezte az első gólt. Ezután sokáig semmi, majd az osztrákok az 57.- ik percben Adeyemi góljával egyenlítettek, és a 90.- ik percben Aaronson szépített a házigazda javára. És ez már nem is változott. 

Furcsának találhatná bárki, ha ezek után nem Salzburg győzelmére fogadnák. Igaz, Bröndby a visszavágót otthon játsza, de ez nem sokat jelent, otthon a ligán 2 hazai meccsből 1 vereséget és 1 döntit szerzett. Nincsen jó formában a dán csapat és ez szerint fogadok.

A mi tippünk: Salzburg győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak