UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Benfica – PSV Eindhoven, Augusztus 18

Labdarúgás, szerda, 2021, Augusztus 18, Bajnokok Ligája, 21:00              

Benfica a tavalyi évadban meglepően csak a 3.-ik helyen végzett az első Sporting és második Porto után. Ahelyett, hogy kvalifikálta volna magát a Bajnokok Ligája csoport fázisába, ahogyan az előző évadokban volt, csak az előfordulókkal kellett neki megelégedni. Azonban ezekben nagyon jó eredményeket ért el. Spartak Moskva volt az első ellenfele. Mindkét meccsben a portugál csapat volt a domináns, ezt az eredmények is bizonyítják. Mint Oroszországban, úgy otthon is azonos 2:0 győzelemmel végződött a meccs. Benfica játékosainak a kádere elég széles, így nem lesz észrevehető, hogy Seferovič támadó és Vertonghen védő nem állnak rendelkezésre a sérülésük miatt. Főleg, ha 17 millió euróért új támadót vásároltak, Jaremčukot Gentből, FC Torinotól  Meitét. És még mindig folynak a tárgyalások Umtiti védő szerződtetéséről Barcelonától. A portugál liga már elkezdődött, két kör után Benfica a 4.-ik helyen van azonos 6 ponttal, mint az első 3 klub, tehát 2 győzelemmel, Arouca és Moreirence ellen játszott. 

Az ellenfele a holland PSV Eindhoven lesz, aki az idén eddig kiválóan játszik. A Bajnokok Ligája előfordulójain Galatasarayon keresztül jutott tovább nagyon egyértelmű eredményekkel, otthon 5:1, idegenben 1:2 győzelmekkel. Hasonlóan a dán Midtjylland csapatát is 3:0 és 0:1 eredményekkel győzte le. Otthon a Szuperkupán a riválisát, Ajaxot verte meg gyönyörű 4:0 eredménnyel. Az első bajnoki körben is bizonyította a minőségét Heracles ellen, ezt 2:0 verte meg. A nyáron a holland klubnál is történtek változások, a kiváló támadó Malen 30 millióért Dortmundba távozott, a tavalyi szezonban 27 gólt szerzett öszesen. Rosario Nice-be 6 millióért, és Piroe támadó Swanseához. Azonban érkeznek erősítések, Chelsea-ből Marco van Ginkel, Brightonból Pröpper és Mainzból Mwene védő. A csapat jelenlegi formája kiválónak mondható, hiszen hosszú 17 meccs sorozata áll mögötte, amikor nem szenvedett vereséget. Utoljára március 21.-én sikerült Alkmaarnak megverni 2:0 a holland bajnokságon. 

Gondolkodtam, hogy melyik esemény lenne legjobb a fogadásra, először úgy láttam jól, hogy a tovább jutó csapatra. Sok tényező beleszólhat ebbe, ezért szűkítettem a győztesre. Azonban mindkét csapat minősége összehasonlítható, így ezt a lehetőséget sem nem fogadom. Végül a gólokra fogadok. Mindkét klub tud gólokat szerezni, a csapatok támadó jellegű labdarúgást játszanak, nem gondolom, hogy éppen ebben a meccsben nem esne legalább 2 gól. 

A mi tippünk: a mérkőzésen 2,0 vagy több gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.