UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Bayern München – FC Barcelona, December 08

Labdarúgás, szerda, 2021, December 08, Bajnokok Ligája, 21:00              

Lassan végetér a Bajnokok Ligája csapat fázisa és az utolsó meccsek előtt állunk. Bár a Bayern tovább jutása biztos, a meccsbe belead mindent a lehető legjobb eredményért. Egyrészt azért, hogy otthon játszik, és bár nem lesznek jelen a rajongói a stadionon a járvány és a rendeletek miatt, az ellenfelei nem szoktak itt csak úgy pontokhoz jutni. Hihetetlen erővel rendelkezik ez a klub, talán a világon ez a legjobb foci klub. Másrészt azért, hogy ez a verseny nagyon figyelt és mindegyik klub és mindegyik focista a legjobb fényben szeretne felvillanni a meccs 90 percében. És itt a lehetőség kiselejtezni egy veszélyes ellenfelet most, amikor kínlódik. Ha a Benfica megveri a Dynamo Kyjevt, akkor a Benfica jut tovább. És ez több, mint valószínű, hogy megveri. Ez a Bayern számára is jó hír. Eddig a versenyen megnyert minden meccset, tehát 15 pontja van, senki nem veszélyeztetheti. Otthon a Bundesligát is vezeti, bár nem pontvesztesség nélkül, de a második Dortmundhoz képest 4 pont előnye van. 2 vereséget szenvedett, Augsburgban 2:1 és otthon a Frankfurt verte meg 1:2. Van még egy döntetlene, az élső meccsben a Monchengladbach stadionján 1:1 eredménnyel. 

A Barcelona ebben a verseny szakaszban nem tud semmi újat kínálni. A klub kádere egy nagy átépítésen megy keresztül és eltart egy ideig, amíg ismét versenyezni fog a legjobbak között a legmagasabb szinten. Nagy nyomás alatt lesz a mérkőzés folyamán, míg a házigazda nyugalommal és nagy önbizalommal fog játszani. Ez a spanyolok hibáihoz vezethet el. Bár a Barcelona helyzete valamivel javult amióta Xavi vezeti, de még sok hiányzik az ideális helyzethez. A hazai bajnokságon is csak a 7.-ik helyen áll 23 ponttal. A Betis verte meg otthon utoljára 0:1, ami nagyon szokatlan a Camp Nou stadionján, hogy a vendégek 3 ponttal utazzonak haza. Tovább a Real Madrid is megverte otthon, és még 2 döntetlent szerzett az Alavés és a Granada csapataitól, mindkét eredmény 1:1. Ha a két klub kölcsönös meccseit nézzük, akkor utoljára a Barcelona a Bayern stadionján még valamikor 2011-ben szerzett pontot, és akkor sokkal jobb hangulatban és minőségben voltak a spanyolok, mint most. 2015-ben a spanyolok otthon verték meg utoljára a német klubot 3:0 eredménnyel. 

Foglaljuk össze tehát az információkat, hogy tudjunk fogadni. Egyértelmű, hogy a házigazda fog győzni. Erre a lehetőségre az oddsok nem olyan alacsonyak, mint vártam volna. Azonban csábít a lehetőség hendikepben fogadni, például -1,0 hendikepben a szorzó néhány fogadóirodánál magasabb, mint 2,0. Ezért már megéri kockáztatni, de csak akkor veszítünk, ha dönti, vagy spanyol győzelmet látnánk. Ha a Bayern több, mint 1 gól külömbségével győz, körülbelül a tét kétszeresét szerezzük vissza. 

A mi tippünk: A Bayern München győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.