UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: Slavia Prága – Midtjylland, Szeptember 22

Labdarúgás, kedd, 2020, Szeptember 22, Bajnokok Ligája, 21:00.

A Bajnokok Ligája 4.-ik, egyúttal az utolsó elődöntőjeben találkozik a prágai klub a dániai bajnokkal, ami nem lesz könnyű számára. Midtjylland a 3.-ik körben legyőzte a svájci Bern-t 3:0, és ez döntötte el a prágaiak ellenfelét. Ez a kör is 2 fordulóra megy és a visszavágót Szeptember 29.-én játszák Dániában. A csapat minősége kétségtelenül hogy megvan. Az utolsó bajnoki meccsét 5:1 eredménnyel nyerte meg, így az étvágya a következő győzelemre ismét meg van. A csapat mindent alárendelt a párbaj érdekében, még a családtagoktól is izolálva vannak a játékosok a Covid miatt. Ebből látni, milyen komolyan veszik a Bajnokok Ligáját és a résztvételét a következő körökben. A hazai ligában eddig 3 kört játszottak, pontokat csak egyszer veszített döntetlen eredménnyel 1:1 Pardubice ellen.

Midtjylland erős ellenfél, ez biztos, de a cseh klubok a múltban is bizonyították például Koppenhága ellen, hogy a cseh liga legalább olyan minőségű, mint a dániai. Vigyázni biztosan Pione Sistora kell majd, aki néhány év után Spanyolországból tért haza. Azonban Celta Vigo-ban már nem volt olyan sikeres, mint elejinte. A kapuban a tapasztalt Hansen áll, elül az említett Sisto, Dreyer és Kaba. Kraev, Paulinho vagy Scholz szintén jó minőségű játékosok. Ez a klub több nemzetiségű játékosokat is foglaltoztat, brazil, svéd, bolgár, izlándi, nigériai, kanadai, stb. Mindenesetre, Dánia hátránya lehet, hogy idegenben játszik. Midtjylland játék filozófiája hasonló, mint Sláviaé, ezért is vagyok kíváncsi arra, hogy hogyan bírkózik meg a két klub az ellenfelével. Midtjylland a hazai ligában még csak 1 kört játszott le, ebben 0:2 vereséget szenvedett, de ennek nem nagy jelentőséget írok.

Ez az első meccs szerintem óvatos lesz mindkét oldalon, mivel még egy gólnélküli döntetlen is sokat jelenthet a másodikban, mindkét csapat előtt az ajtók tárva maradnak. Én is inkább egy óvatosabb tippet teszek, Slávia győzelmét döntetlen nélkül, amikor a tét vissza jár a döntetlen eredménynél. Ha kockázattal mégis valaki a győztesre szeretne fogadni, akkor a házigazdára javasolnám, mégis csak az otthoni légkör sokat jelenthet.

A mi tippünk: Slávia Prága győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.