UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, nyolcaddöntő: Real Madrid – Bergamo, Március 16

Labdarúgás, kedd, 2021, Március 16, Bajnokok Ligája, 21:00                    

A két híres és még híresebb klub első meccse a madridiak javára végződött. Olaszországban 0:1 győzelmet tudtak szerezni. Realnak többé-kevésbé besegített Freuler büntetése is a meccse elejétől, így Atalanta a meccs nagyobb részét emberhátrányban játszotta. Ennek ellenére Real oldaláról nem voltak nagy nyomások. Jelenleg mindkét csapat jó formával rendelkezik, Real már 7 meccsben egymás után nem szenvedett vereséget és lassan-lassan a gyengélkedők is visszatérnek a gyepre. Bergamo 8 meccsből csak egyet veszített el, otthon Real Madriddal. Real Zidane vezetése alatt megtalálta az elveszített formáját, Barcelona és Atletico hátára tolakodik. Otthon 25 pontot szereztek 12 meccsben, többet csak Atlético és Barcelona szereztek. A Bajnokok Ligája csoportjából az első helyről jutott tovább és így tud bizonyítani, hogy a döntőben számolni kell vele is. Az utolsó meccsekben kínlódnak az akciók befejezésével, de javultak a teljesítményei a védelemben, amikor 6 meccsben csak 2 gólt kaptak. Casemiro gólszerző kártya büntetést kapott az első meccsben, ez talán egy fontos információ lehet. 

Atalanta mindennek ellenére még tovább juthat. Az utolsó meccsei is megmutatták, hogy milyen formában van ez a csapat. Crotonenek 5 gólt adott. Speziaval 3:1 győzelmet szerzett. Persze, ezek még az olasz bajnokság keretében is gyenge csapatok. Bergamo azonban erős csapat támadó jellegű labdarúgással, ebből terjednek a hibái a védelmében. Otthon a Serie A versenyen az 5.-ik helyen van, az ellenfeleivel nem játszadozik. Utoljára Lazioval szenvedett vereséget Január utolsó napján. Atalanta nagyon szeretné megnehezíteni Real helyzetét, mivel védekezni nem az erős oldala, támadni fog, így Realnak is esélye lesz gólt rúgni. Bergamo ha nagyon is szeretne tovább jutni, nem hiszem, hogy ez sikerülhetne, mivel Real nem engedheti elúszni ezt a lehetőséget egy mégis csak kevésbé jó minőségű csapattal hazai pályán. Bár, othhon a La Ligán nem nagyon meggyőző eredményeket nyújt. Azonban az első meccset jól kihasználta, olyan eredményt szerzett, hogy most elég neki a gólnélküli döntetlen is. 

Mire fogadni. Sokféleképen fejlődhet ez a mérkőzés. Gazdag gólesőtől a gólnélküli eredményig. Maradok inkább a földön, a csábító magas szorzókat a gólokra meghagyom a bátrabbaknak. Bár a házigazda győzelmére döntetlen nélkül a szorzók elfogadhatók. 

A mi tippünk: Real Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.