UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, nyolcaddöntő: Chelsea – Atl.Madrid, Március 17

Labdarúgás, szerda, 2021, Március 17, Bajnokok Ligája, 21:00    

Az egyetlen gólt Giroud, Chelsea támadója, szerezte a 68.-ik percben. Úgy gondolom, hogy az első meccs után Atléticonak még van reménye tovább jutni a versenyben, aki szerintem jobb csapat, mint Chelsea. Azonban az első meccs után Chelsea jobb lapokkal indul, annál inkább, hogy otthon játsza a visszavágót. Ilyen körülmények között képes a végtelenségig védeni a 0:0 eredményt is, bár ez erre az angol egységre nem jellemző. De a döntetlen tovább jutást jelent számára, ezért ez más jellegű dönti lenne, mint a hazai ligán. Ezt a meccset Bukarestben játszották a Covid vírus angol változata miatt, semleges pályán, nem Spanyolországban, így Atlético esetében nem lehet beszélni a hazai környezet elónyeiről. A statisztikák szerint Chelsea volt a jobb csapat, de azon az egy gólon kívül nem dolgozott ki magának további gólhelyzetet. Otthon a Premier Leaguen az új tréner időszakában még nem szenvedett vereséget, de az átlagon alatti Leeds stadionján csak 0:0 döntetlent tudott játszani. Hiányozni egy fontos, szinte kulcsfontosságú játékosa fog, Jorginho kapott sárga lapokat. 

Azt is figyelembe kell venni, hogy jelenleg a spanyol La Liga a legnagyobb prioritás Atlético számára. A szombati 0:0 döntetlene után Getafe stadionján, Barcelona 4 pontra közeledik, ha hétfőn megveri Huescát. Így ismét alacsonyabb lesz Atlético előnye az első helyen. Úgy tisztul a helyzet, hogy még nagy csatákat harcolnak a közeljövőben a spanyol klubok a bajnoki címért. Furcsa volt a meccs Getafe ellen, mert Atlético nagy nyomást alkalmazott az ellenfelére, legalább 3 egészen jó gólhelyzete volt. Csak nem volt elég a gólra egyik sem. A londoni pályán Atléticonak igyekeznie kell, tudja, hogy gólokra van szüksége, ezért támadó akcióknak lehetünk majd a tanúi. Remélem, hogy végül sikeresek lesznek, gólokat szereznek és győzni is fognak. Az első meccsben Gimenéz védő hiányozott, a meccsben, Levante ellen sérült meg, de most játszani fog.  A spanyolok ilyedten játszották le az első meccset, ez talán most másképen lesz. 

Fogadni ezekre a meccsekre nagyon kockázatos, mivel egészen más hajtómotora van ezeknek a meccseknek. A klubok sem ismerik annyira egymást, mint a hazai bajnokságokon, messzire kell utazni, és sok más tényező beszél bele az eredménybe. Fogadni a gólokra is hasznos lehet, legalább 1,5 gól eshetne a meccsen, de én Atléticora fogadok dupla esélyben, akkor is nyerünk, ha döntetlen lesz a végeredmény és a spanyol klub nem jut tovább. 

A mi tippünk: Atlético Madrid győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.