UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, negyeddöntő: Paris SG – Bayern, Április 13

Labdarúgás, kedd, 2021, Április 13, Bajnokok Ligája, 21:00                       

Bayern, annak ellenére, hogy az első meccset Párizs ellen otthon elveszítette 2:3 eredménnyel, jó időszakot él át. Azonban olyan a játékstílusa, hogy gyakran kap gólokat. Ez történt a Bajnokok Ligáján is. Az idén ez volt az első vereség hazai pályán. Aki látta ezt a meccset, egyetért, hogy Bayern minden más szempontból jobb csapat volt, mint az ellenfele. A meccs 60% idejében nála volt a labda. A szögletek aránya 15:1 volt Bayern javára, a lövések 24:6 arányban voltak, ebből közvetlen a kapura 15:5 arányban. Míg Bayern kapusa Neuer csak 2 veszélyes lövést semmisített meg, Navas az ellenkező oldalon öszesen 13-at. Nagyon valószínű, hogy egy ilyen kedvezőtlen mérkőzést, amikor a balszerencse kísérte a klubot, nem látunk olyan korán. Ezekből a statisztikai adatokból látható, hogy nagyobb problémák nélkül a visszavágón a vesztességet behozhatná ez a kiváló német klub. Igaz, Lewandowski ismét nem játszik, de talán már a csapat ezzel is meg tud bírkózni. 

PSG szerencséje óriási volt a mérkőzésen. Sokkal bátrabbak voltak, mivel Lewandowski nem játszott, ne volt szükség vigyázni rá. Öszesen 3 gólt szerzett, ebből kettőt Kylian Mbappé, aki mint egyetlen játékos mutatta a minőségét. Elsősorban a második gólja volt nagyon magas szinvonalú. Párizs a Bajnokok Ligája csoportjából Basaksehir elleni 5:1 nagyon egyértelmű győzelmével jutott tovább. Emlékezetünkben van a párbaja Barcelonában, amelyet 1:4 eredménnyel nyert meg, és a legjobb gólszerzője Mbappe 3 gólt szerzett. A visszavágó 1:1 döntivel végződött, ami elég volt a tovább jutásra. Azonban Barcelona egy kicsit több szerencsével ezt a meccset megnyerhette volna, sőt, olyan gólkülömbséggel, hogy tovább jusson. Azonban a gólok a fontosak, ezekből meg nem volt elég. Aki látta ezt a meccset, igazat ad. Otthon a bajnokságon jelenleg a 2.-ik helyen áll, 3 pont hiányával az első Lille után, akivel otthon 0:3 vereséget szenvedett Április elején az eddig utolsóelőtti bajnoki körben. 

Bayern eredményei a ligáján jobbak, mint a francia klub utolsó eredményei. Utoljára Februárban veszített, ha a párizsi vereséget nem vesszük figyelembe. PSG eddig 3 vereséget szenvedett a hazai bajnokságon. Fogadni több lehetőségre is lehetséges, például a gólokra, legalább 2,5 gól esik a meccsen, vagy a lehetőségre, hogy mindenkét csapat gólt szerez. Ki jut tovább? Szerintem Bayern. A meccs győztese is Bayern lesz. 

A mi tippünk: Bayern győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak