UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: FC Sevilla – Dortmund, Február 17

Labdarúgás, szerda, 2021, Február 17, Bajnokok Ligája, 21:00                                          

Ebben a meccsben nem találunk favoritot. Inkább kiegyensúlyozott lesz ez a találkozó. A mérkőzés vonzósága a harcban rejlik a két csapat sztárjai között, a hazai Youssef En Nesyri és a dortmundi ErlingHåland között. Nézzük először, hogy a nemzeti bajnokságokban hogy állnak otthon a klubok és mennyire voltak sikeresek a Bajnokok ligája alapcsoportjaiban. Sevilla a ligájában a 4.-ik helyen van és az utolsó időkben kiváló a formája, az utolsó 10 meccsben 8 győzelme,1 döntije és csak 1 veresége volt. A veresége után Atléticoval 5 győzelme van egymás után, amelyekben Bono kapus csak 1 gólt kapott. A Bajnokok Ligája alapcsoportjából a 2.-ik helyről jutott tovább Chelsea után, ahol 4-1-1 volt a mérlege. Az egyetlen vereséget Chelseatől szenvedte, és nem volt ez egy szoros eredmény. Chelsea Sevillában 4:0 győzelmet szerzett. Azonban fontos megjegyezni, hogy ebben a meccsben a sérülések miatt sem Bono, sem Vaclík nem álltak a kapuban, akik a klub két legjobb kapusai. Mellesleg Vaclík ebben a szezonban csak 3 mecsben játszott a sérülése miatt, Bono helyettesíti, aki legalább olyan jó teljesítményeket tud nyújtani. 

Dortmund az utolsó időkben veszített a jó hírnevéből, és a hazai baknokságon nem áll olyan jól, mint ezt kívánná, hiszen a Bundesliga tabelláján csak a 6.-ik helyet foglalja, mivel a 4.-ik Wolfsburgra 6 pont hiánya van, ami már elégé sok. Ugyanis a 4.-ik hely az utolsó, ahonnan jövőre bejuthat a Bajnokok Ligájára. Dortmund az utolsó 5 meccséből csak egyet nyert meg. A mérlege siralmas, 1-1-3, Leverkusenben, Monchengladbachban és Freiburgban verték meg. A Bajnokok Ligája alapcsoportjában 13 ponttal ezt megnyerte a második Lazio előtt 4-1-1 mérleggel. A norvég Erling Håland, a klub legjobb gólszerzője, ennek ellenére kiváló formában van. A Bajnokok Ligáján 4 meccsben 6 gólt szerzett. A Bundesligán 15 gólt. Egyébként, a németeknek mindegy, hogy otthon játszanak, vagy idegenben, és hogy gyenge, erős, jó, vagy rosz formában lévő csapatokkal állnak egymás ellen, elsősorban győzni mennek a pályára. 

Érdekes összecsapás lesz ez a párbaj, a sevillai Youssef En Nesyri és dortmundi Erling Håland erőmérése, nagyon nyílt ebben a percben az eredmény végeredménye. Bár most egy kicsit eltér egymástól a leírott Dortmundról és a tippem, de bízok benne, hogy a németek nem mulasztanak el egyetlen lehetőséget sem a győzelemre és ezért mindent megtesznek.

A  mi tippünk: Dortmundl győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak