UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: FC Bruggy – Dortmund, November 04

Labdarúgás, szerda, 2020, November 04, Bajnokok Ligája, 21:00.

Eddig az F csoportban minden csapat tovább juthat, pontosan az elvárások szerint. Eddig 2 kört játszottak le, egyetlen pont nélkül már csak Szentpétervár maradt, aki mindkét meccsét elveszítette. Így talán mégis csak nem juthat tovább, ha csak valami csoda nem történik. A legnagyobb meglepetés a belga Bruggy, aki egy győzelmet és egy döntetlent szerzett, 4 pontja van. Ellentétben Dortmund van, aki a győzelméhez már nem szedett több pontot, így jobban kell neki majd igyekezni. Dortmund a hazai ligában elégé jól működik, 6 kör után azonos a pontok száma, mint a vezető Bayernnek. A csapat már hosszútávon erős a támadásban és sok gólt is szereznek, de mostanában a bajnokságon a védelme is jól dolgozik. Hiszen a lejátszott 6 körben csak 2 gólt kapott. Azonban a Bajnokok Ligája első körében nem dolgozott jól a védelme, mivel Lazio Roma stadionján 1:3 eredménnyel szenvedett vereséget. A második körben sikeresebb volt, otthon 2:0 győzelmet szerzett Szentpétervár ellen. Ebben a meccsben nagy előnyben volt, azonban a góljait csak a 78.-ik és 91.-ik percben szerezte.

FC Bruggy az első körben egészen meglepően 2:1 győzelmet szerzett Szentpétervárban, amikor csak a gólja a 93.-ik percből döntötte el a meccset. De fontosak a pontok, nagy külömbség van 1 pont a döntetlenért és 3 a győzelemért között, elsősorban a verseny végén. A második meccsben Bruggy otthon Lazio ellen 1:1 döntetlent szerzett. Itt szomorkodhat a csapat, mivel jobb volt, lehetséges, hogy azért, hogy Lazionak hiányzott néhány fontos játékosa. Annál nagyobb a szomorúság, hogy ezt a helyzetet nem használta jobban ki. Így a pontnak inkább az olaszok örültek jobban. A két csapat 2018-ban találkozott a Bajnokok Ligáján, Dortmundban játszották a meccset és a végeredmény egy gólnélküli döntetlen volt. Bruggy stadionján Dortmund akkor 1:0 győzelmet szerzett. Bruggy gólaránya az első két körből tehát 3:2.

Dortmund bebizonyíthatná a minőségét, egyértelműen magasabb szinten van a német liga, mint a belga. Remélem, hogy egészségügyi szempontból is rendben van a csapat.

A mi tippünk: Dortmund győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.