UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, elődöntő: Real Madrid – Chelsea, Április 27

Labdarúgás, kedd, 2021, Április 27, Bajnokok Ligája, 21:00                    

A Bajnokok Ligája elődöntőjéről van szó, ezért mindkét csapat nagy komolysággal áll hozzá a meccshez. Nem is nagyon szükséges a két híres klubot alaposabban bemutatni, hiszen mindenki, még aki nem is figyeli a labdarúgást egyáltalán, biztosan hallott valamit róluk. Mindkét csapat minősége magas szinten van, ezért is gyakran találkoznak ilyen híres versenyeknek az elődontőjén, vagy döntőjén. Nemrégen Bluest hagyta el Lampard tréner, aki helyére Touchal került. A legénység még csak igyekszik megszokni a változásokat. A Premier Leaguen osztozkodnak a 4.-ik hellyel. A meccsei nem éppen szépek, inkább a bebiztosított védelem jellemző rájuk. A labdatartásban általában dominánsak, még Manchester Cityvel is az idő 49 és 45% -ban náluk volt a labda, 1., és 2.-ik félidő. Ha más csapatokkal játszik, ezek a számok sokkal magasabbak. A Bajnokok Ligáján Atletico ellen a két meccsben egyértelmű győztes volt, 0:2 és 0:1 eredményekkel nyerte meg a meccseket. Most azonban veszélyesebb ellenfél készül a meccsre. 

Real minden klub számára veszélyes ellenfél. Nem is említem, hogy otthon játszik, így az ereje még nagyobb. Mindenki csak gyõzelmeket vár el tőlük, nem is fontos, hogy kivel játszik. Azonban a hazai ligán is 2 döntetlen sikerült nekik, ami ismét veszélyeztette a bajnoki cím utáni versenyzést a spanyol klubok között. Ez azonban más, mert a Bajnokok Ligáján Liverpoollal megbírkózott, bár az első meccs 0:0 volt, a másodikban a 3:1 győzelme elégé egyértelműen beszélt arról, hogy melyik csapat volt jobban felkészülve. Általában a nagy klubok ezen a versenyen többet tudnsk magukból kihozni, mint a nemzeti ligákon otthon. Real összehasonlítva Chelseavel, több alkalommal szedte a tapasztalatait, és ez látható is lesz. Chelsea várni fog a lehetőségre egy gyors breik támadásra, mivel nagyon jól tudja, ki húzza a rovidebbet. Olyan várakozó taktikát fog szerintem alkalmazni. Persze, Real nem hagy semmit a véletlenre, mint a spanyol ligán is, amikor otthon Barcelonát verte meg 2:1 eredménnyel, Barcelona pedig a bajnoki címért harcol. 

Végül már csak az marad hátra, hogy milyen eseményre fogadni. Ez nem könnyű kockázat nélkül. Többen arra fogadnak, hogy Real jut tovább a versenyben. Vagy a labdatartásban ki lesz a jobb, talán Chelsea szerintem. De én szeretek a gólokra is fogadni, mivel mindkét csapat kiváló a gólszerzésben. Igen, az ellenfelek védelme nagyon hatékony és jól működik, mégis a gólokat látom jó választásnak. Legalább olyan két gólokra éhes csapatok meccsén 1,5 gól eshetne.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.