UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, elődöntő: Manchester City – Paris SG, Május 04

Labdarúgás, kedd, 2021, Május 04, Bajnokok Ligája, 21:00                  

Manchester City Párizsban 2:1 győzelmet szerzett és most elég neki a döntetlen is ahoz, hogy tovább jussonak a döntőbe. Ehez kell alkalmaznia a játékstílusát is, lassú foci, hátul lesz a labda, ellenőrizni szeretné a labdát a meccs jelentős részében. És ami a legfontosabb, nem szabad neki hibákat elkövetni. City formája hihetetlen az utolsó időkben. Otthon a Premier Leaguen teljesen a zsebében van a bajnoki cím, ha csak nem történik valami elképzelhetetlen. Egy hete megnyerte az EFL Kupát, már csak a Bajnokok Ligája várakozik a tulajdonosára, és ehez is már nagyon közel áll ez az angol klub. Jó minőségű a támadása és a védelme is. Ez nagyon előnyös, mivel hozzá tud illeszkedni a meccs gólarányához, és így kijavítani az esetleges megbotlásokat. Mivel elég neki a dönti, feltételezem, hogy inkább védekező jellegű meccset játszanak. A védelme talán az egész Európában a legjob. Ha győzni is fognak, maximum 1 gól külömbségével lesznek jobbak, mint az ellenfele. 

A párizsiak egyikével a legroszabb szezonjukkak küzdenek. Éppen a francia Kupát nyerték meg, amit azért nem számítanak nagy sikernek. A hazai bajnokságon néhány pont választja Lilletől az élen. A Bajnokok Ligáján az elődöntő első meccsében kimondottan balszerencsések voltak. Az első félidőben jobbak voltak, mint City. Néhány kimondottan jó helyzetet elpazaroltak. A második félidőt teljesen elhanyagolták, két teljesen potyagólt kaptak. Egészen másképen nézhetett volna ki az elemzésem és a bukmékerek előrejelzései is. A párizsi klub támadó ereje ugyan javult az utolsó meccsekben, de a védelme nem. Hiszen az utolsó 10 meccsében 9 alkalommal kapott gólt. Csak 1 meccsben nem kapott, ami most kedden nem fog megismétlődni. Első pillantásra a hazai környezet előnynek tűnhet City javára, de mivel a vendégek idegenben jobb eredményekkel játszanak, ez törölődik. Ez elsősorban a selejtezőkre volt érvényes. Ha PSG tovább szeretne jutni, legalább 2 gólt kellene neki szerezni, és ehez agresszív focit kellene neki játszani. Ehez kinyílna a védelme, ezt meg City tudná jól kihasználni a saját javára. Számomra elképzelhetetlen PSG győzelme. 

Fogadni lehetne a gólokra is egészen biztonságosan, nagyobb kockázatok nélkül és egészen szép szorzókkal. Azonban csábító a lehetőség, hogy City megnyeri a meccset. Biztosítva a győzelmet döntetlen nélkül, vagy dupla eséllyel lehetséges, de ekkor a szorzók már nagyon csökkennek. City nagyon jól játszik mostanában minden versenyben, ezért talán nem hibázok, ha tisztán a győztesre fogadok korlátozások nélkül. 

A mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.