UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, elődöntő: Chelsea – Real Madrid, Május 05

Labdarúgás, szerda, 2021, Május 05, Bajnokok Ligája, 21:00                      

Az első meccs a két híres csapat között 1:1 eredménnyel végződött a spanyoloknál. Ez azt jelenti, hogy ha szerdán bármelyik csapat is gólt kap, még nincsen semmi sem elveszítve. Azonban Chelsea javára szól, hogy az ellenfelénél gólt szerzett. A második gól már komplikálná a helyzetet annál a klubnál, amely a második gólt kapta. Így mindkét csapat igyekezni fog, hogy ne kövessen el hibát és hogy ne engedje az ellenfelének gólt szerezni. Ez az elmélet, a gyakorlatot meglátjuk a meccsen. Chelsea eddig a Bajnokok Ligáján 5 meccset játszott a play-off-ban, ezekben 8 gól esett, ami 1,6 gól egy mérkőzésre. De ezekben csak 2 gólt kapott, ami egy ilyen versenyben nem sok. Chelseanek otthon a saját ligáján lehetősége van igazán jó minőségű csapatokkal találkozni, ahol a legjobb csapatoknak is tud gólt rúgni, amelyek az első 4 legjobb klubokhoz tartoznak. A Bajnokok Ligáján hasonlóképen, Manchester City, Porto, és Atletico Madrid is kaptak tőlük gólt. Egyszóval, a klub támadó ereje megfelelő ehez a versenyhez. És a védelme? Ebben talán még van javítanivaló. 

Real azokhoz a csapatokhoz tartozik, amelyek otthon nem sok lehetőséget kínálnak a vendégeknek. Azonban az első mecsben nem sikerült nekik győzni, bár Chelsea nem egy bármilyen klub. Real ereje elsősorban a támadásában rejlik, meggyőződhettek erről Liverpool a negyeddóntőben, ahol 1:3 vereséget szenvedett, de a hazai bajnokságon is Barcelona, aki 1:2 vereséget szenvedett Madridban. És Barcelona a bajnoki címért harcol, nem egy gyenge csapat. Az utolsó körben Real 0:2 vereséggel tisztelte meg Osasunát. A ligán öszesen 58 gólt szerzett, ami Atlético és Barcelona után a legtöbb szerzett gól a bajnokságon. A spanyol tabellán most a 2.-ik helyet foglalja. A Bajnokok Ligáján a play-off-ban 5 meccset játszott, 11 gólt láthattunk ezekben, ami 2,2 gól átlagban egy meccsre. Az említett Liverpoolt, de Atalanta csapatát is kiselejtezte a versenyből. Real bár otthon erős, most idegenben játszik, és itt az eredményei nem olyan meggyőzőek, a győzelmet is legfeljebb 1 gólkülömbséggel tudta csak megszerezni, mint például Atalantával 0:1. 

Fogadni talán a gólokra fogok, bár ez is kockázatos. Mindkét csapat szeretne győzni, ehez gólok szükségesek. Mivel mindkét csapat óvatos lesz, nem lesz túl sok belőlük. A győztesre fogadni még inkább kockázatos. A szerencse is beleszólhat, ezt meg megjósolni lehetetlen. Maradok a góloknál, ha belegondolok, 1,5 gólra nyugodtan fogadhatok, ami, persze, gyakorlatilag 2 gól. Bár ha 0:1 lenne bármelyik csapat javára a végeredmény, veszítünk. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.