UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: Dortmund – FC Sevilla, Március 09

Labdarúgás, kedd, 2021, Március 09, Bajnokok Ligája, 21:00                    

Dortmund a visszavágóját Sevilla ellen a Bajnokok Ligáján kedden este játsza, valahogyan jobban Dortmundban bízok, mint a spanyol egységben, hogy tovább jut, mivel ehez a döntetlen is elég neki. Ha a meccs vége felé mindig döntetlen lenne az állás, Sevilla fejetlenül fog rohanni minden vabank akcióba, Dortmund pedig várakozni fog, hogy mikor lesz vége a meccsnek. Az első meccset Dortmund nyerte 2:3 eredménnyel, ez azt jelenti, hogy 5 gól esett a meccsen. A házigazda már 1:3 veszített, de képes volt javítani még 2:3-ra. Még Sevilla is tovább juthatna, de ehez 2 gól fölénnyel kellene neki győzni. Nem lehetetlen, de alacsony a valószínűsége. Dortmund stadionján ez nehéz lesz. Aktívan fog játszani az elejétől fogva. Több forgatókönyv szerint fejlődhet a meccs, például ha Sevilla szerezné az első gólt, növekednének a reményei, Dortmund ideges kezdene lenni. Igyekezne egyenlítő gólt szerezni. Azonban Sevillának még 1 gólra van szüksége, ezért akciókat teremtenek. Ha sikeres lenne, ekkor Dortmund ugrik egyenes lábakkal a vabank akciókba, főleg ha a meccs vége felé járnánk. Ez érett helyzet a 3.-ik gólra. 

Ha pedig Dortmund szerzi az első gólt, Sevillának ekkor 3 gólra lesz szüksége, ami igazán lehetetlen, de a versenytől legalább 1 góllal szeretne elbúcsúzni. Ha a statisztikákat nézzük, tavaly az első meccsekben kevesebb volt a gól, mint a visszavágókon. De most ha 5 volt a gól először, nem gondolom, hogy még több esne kedden. Dortmund trénere nagyon támaszkodik a tehetséges  norvég Halanra, az erős Bayern München stadionján 2 gólt szerzett. Nem ő az egyetlen, ott vannak mások is, Reus, Hazard, Schulz, vagy a kiváló Hummels. A német bajnokságon Dortmund a második legproduktívabb klub. Sevilla ellenkezőleg, nem éppen sikeres időszakot él, az utolsó 5 meccsből négyet elveszített, sőt, a spanyol kupából is kiesett. Annak ellenére, hogy 2 gól előnnyel ment a visszavágóra Barcelonával. Végül 3:0 veszítette el a meccset. Az utolsó bajnoki meccsben sem nem mutatott jobb teljesítményeket, a gyenge Elche stadionján 2:1 vereséget szenvedett. 

Először úgy gondolkodtam, hogy 2,5 gólra fogadok, azonban a leírottak szerint, ha Dortmund megszerzi az 1.-ső gólt, ez nem jön be. Ezért Dortmundra fogadok, biztosítom a döntit, mivel ez is elég neki, azonban nem döntetlen nélkül, amikor ugyan nem veszítünk pénzt, de nem is nyerünk, inkáb dupla esélyben, bár alacsonyabb szorzókkal.

A mi tippünk: Dortmund győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.