UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: Bayern München – Atlético Madrid, Október 21

Labdarúgás, szerda, 2020, Október 21, Bajnokok Ligája, 21:00.

A Bajnokok Ligája idei csoportok fázisa az A csoportban az első körben Bayern és Atlético találkozójával kezdődik. Már az elején megjegyzem, hogy igen csak nehéz megjelölni a győztest ezekben a nehéz időkben, ami nemcsak a sportra érvényes. A verseny ebben a szakaszban nagyon olvashatatlan. Bayern megnyerte ezt a versenyt tavaly, öszesen 11 meccset játszott le benne, és hihetetlen 43 gólt szerzett ezekben. Ezekből a csoportok fázisában 6 meccset játszott, bennük 24 gólt szerzett. A nyolcaddöntőben pedig 2 meccsben 8 gólt, ez fantasztikus. A negyeddöntőben Barcelona ellen 8:2 győzelmet szerzett, és az elődöntőben 3:0 győzelmet Lyonnal. Csak a legvégén a döntőben volt a meccs szegényebb a gólokra, itt 1:0 eredménnyel győzte le PSG csapatát. Bayern a múlt szezonban kicserélte Kovac trénert, ez a legjobb volt számára, ami csak megtörténhetett vele, mert azóta verhetetlen volt. Még a Covid szünet is besegített Flick trénernek jobban megismerni az új csapatát, így dominált a hazai bajnokságon, ahol mind a 9 mérkőzését megnyerték, a támadó ereje nagyon produktív. Ha egy kicsit még dolgoznak a taktikájukon a védelemben, ismét az idén is csak nehezen találnak méltó ellenfelet.

Atlético az utolsó szezonban a versenyen Juventus, Leverkusen és Lok.Moskva csapataival volt egy csoportban. Ebben a 6 meccsben öszesen 13 gól esett. A nyolcaddöntőben meglepően Liverpoolt selejtezte ki, és a negyeddöntőben 1 meccsben Lipcsétől szenvedett 1:2 vereséget. Atlético éppen a védelemben játszik nagyon jól, még a híres csapatoknál is problémákat tud okozni a gólszerzésben. Senki sem lehet biztos a góljaival, ha Atlético az ellenfél. Azonban a támadása nem produktív, ez a klub általában nagyon kevés gólt tud szerezni. Sok meccsben az eredmény 0:0, a hazai ligában elsősorban.

Fogadni mindennek ellenére a gólokra fogok, már azért is, hogy Bayern elsősorban egy gólmasina, otthon játszik, ismeri a pályát, az ellenfele a gyengébb gólszerzők közé tartozik, azonban kiválóan tud védeni, ami nehezíti a dolgát. De mind ezt, és még sokkal többet, biztosan tudja, így kidolgozhat egy jó taktikát.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.