UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: Basaksehir – RB Leipzig, December 02

Labdarúgás, szerda, 2020, December 02, Bajnokok Ligája, 18:55

A helyzet a H csoportban nagyon drámai. Az a zökkenő az egészben, hogy kinek marad a végén a Fekete Péter a kezében Manchester United, PSG és Leipzig közül. A rajongók úgy vélik, hogy éppen a német egységnek, ha a tabellát nézzük. PSG már játszott Lipcsével, azonos pontszámmal jobb a mérlege a kölcsönös meccsekben. Manchester még otthon a németeket 5:0 verte meg. Így a visszsvágó már csak formaság lesz, ha nem éppen 5 lesz a gólkülömbség. Azonban bár Leipzig áll a legroszabbul a 3 csapat közül, még mindig van reménye tovább jutni. Ehez szüksége van mind a 6 pontot megszerezni. És bár Manchester vezeti a tabellát, még mindig az is lehetséges, hogy csak az Európa Ligában fog kikötni. Ehez elég, ha nem nyeri még az egik párbaját sem PSG-vel, vagy Lipcsével. És éppen az miatt, hogy Unitednek 9 és PSG- nek 6 pontja van, ez Lipcse számára a legfontosabb mérkőzés a csoportokban. Tulajdonképpen Törökországban elég lenne neki a döntetlen is, ha United otthon PSG-től kikapna. De minek kockáztatni? A forró török földön a 3 pont biztonság lenne arra, hogy az utolsó kör előtt minden a saját kezükbe térne vissza attól függetlenül, hogy az United és PSG közötti meccs hogyan végződik.

Leipzig ellenfele Basaksehir, aki egyáltalán nem tartozik azok a csapatok közé, amelyeknél problémát jelent a gólszerzés. Ezt bizonyítja az utolsó 9 párbaja, mind a kilencben szerzett legalább 1 gólt, de gyakran nem csak egyet. Ennek a csapatnak a gyengéje a védelemben rejlik. Gyakran a felesleges hibái miatt a védelemben kapja a góljait. Az utolsó 10 meccsből egyszer sem maradt tiszta a számlája. Sőt, az utolsó meccsben a Bajnokok Ligáján, amelyet United ellen játszotta, 4 gólt kapott, a végeredmény 4:1 volt. Tehát elsősorban a védelme javításán szükséges ennek a csapatnak dolgoznia.

Bár Lipcse a hétvégén Bayern ellen játszik, mégsem nem az a meccs lesz a prioritás. A Bundesliga még sokáig tart, sok körrel és ellenfelei sokaságával, könnyebben be lehet hozni a mulasztást, mint a Bajnokok Ligáján. Fogadni a németek győzelmére fogok elégé jó szorzókat írtak ki a bukmékerek erre a lehetőségre.

A mi tippünk: RB Leipzig győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.