UEFA Bajnokok Ligája 2019/2020 – negyeddöntő: RB Leipzig – Atlético Madrid, Augusztus 13

Labdarúgás, csütörtök, 2020,  Augusztus 13, Bajnokok Ligája, 21:00

Lipcse biztosan kemény dió lesz Atlético Madrid számára. Ennek ellenére remélem, hogy a tapasztalttabb és a Kupákon minden hájjal megkent Atlético képes lesz tovább jutni a német csapaton keresztül. Lipcse az idei különös negyeddöntőbe Tottenham csapatán keresztül jutott át 3:0 és 1:0 eredményekkel. A Bundesligán a szép 3.-ik helyen végzett Dortmund és a kiváló Bayern után. Mégis úgy gondolom, hogy Atléticoval nem bírkóznak meg. A Bundesliga a Kovid szünet után már Június végén fejeződött be és a spanyol La Liga csak Július második felében. Ezért is a spanyoloknak még meg maradt a tempó, amikor a németek már régen pihengettek. De ez még nem minden, ugyanis Lipcsétől távozott Chelsea csapatába egyik a legjobb támadójuk közül, Timo Werner. A múlt szezonban 28 gólt szerzett. Már csak Lewamdowski rúgott többet a bajnokságon. Ezért meg vagyok győződve, hogy ez Lipcse számára egy nagyon nagy hátrány lesz és Werner nagyon fog nekik hiányozni.

Ezen túlmenően Atlético híres a védelmével. A La Ligán az utolsó évadban 38 meccsben csupán 27 gól esett a kapujába, ami csak 0,7 gól egy mérkőzésre. A Bajnokok Ligáján sem nem kaptak sok gólt. Az utolsó 9 meccsben Atlético az alap időben csak 6 gólt kapott, ebből azonnal 3 gólt a magabiztos Juventusztól még a csoportokban. Ha Juventuszt kihagyjuk, akkor a többi 7 meccsben csak 3 gólt kaptak. A Bajnokok Ligáján például Liverpoolt is kiselejtezték, tehát nem szabad a csapatot lebecsülni. A hazai La Ligán a 3.-ik lett és utoljára Real Madriddal veszített párbajt 1:2, azóta már 18 meccse van egymás után vereség nélkül. A csapata jobb minőségű, mint az ellenfele csapata, ott vannak Oblak, Trippier, Koke, Saul, Morata, Costa, ezek már egy jó ideje a világ legjobb focistái közé tartoznak. Több a tapasztalatuk a nagy versenyekből, mint Lipcse játékosainak.

A fogadásomat Atlético Madrid győzelmére teszem, azonban mivel a labda gurul, és a meccs bárhogyan is végződhet, bebiztosítom ezt azzal, hogy döntetlen nélkül. A legroszabb esetben így a tét vissza jár. Nem is gondolok arra, hogy talán a németek örülnének a győzelemnek, tehát sok szerencsét!

A mi tippünk: Atlético Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.