UEFA Bajnokok Ligája 2019/2020 – negyeddöntő: FC Barcelona – Bayern München, Augusztus 14

Labdarúgás, péntek, 2020,  Augusztus 14, Bajnokok Ligája, 21:00

Ebben a mérkőzésben a kiemelt csapat biztosan Bayern, akinek az idén kiváló a felkészültsége, 23 alkalommal győzött 25 meccsből. Ha ez nem lenne így igaz, akkor Barcelona a bűnös, aki nagyon tud győzni, és gólokat szerezni, de képes hihetetlen módon vereséget is szenvedni sokkal gyengébb csapattal. A bukmékerek is ezt úgy látják, a kiírt szorzók miatt gondolom. Mi mást lehetne ismét kívánni, mint egy ilyen óriási párbajt nézni, kár, hogy ismét közönség nélkül játszák a meccset Portugáliában. Mindkét csapat játék stílusa támadó jellegű, ezt a nyolcaddöntőben is bebizonyították, Barcelona Napolit 3:1 eredménynel verte meg otthon, Bayern pedig Chelseát otthon 4:1, de ezt már korábban írtam is. A hazai bajnokságon a német csapat 13 pont előnynel szerezte meg a bajnoki címet uralta szintén a német Kupát, amikor a döntőben Leverkusent verte meg 4:2. Ez mindent a csapat a sztárjain kívül az edzőnek is köszönheti, aki Hans-Dieter Flick a horvát edző lemondása után, akinek az asszisztense volt. Barcelonának a hazai bajnokságon nem minden jött be úgy, ahogyan eképzelte volna. Nem bírkózott meg a riválisával Madridból, mégis az évad nagy részében vezette a hazai bajnokság táblázatát. A spanyol kupán kiesett már a negyedöntőben Athleticoval 0:1 vereség után.

Gondolom, hogy a két csapat sztárjait sem szükséges nagyon bemutatni, Barcelonánál mindig Leo Messi király uralkodik, biztosan tudni fogunk róla ebben a mérkőzésben is. Bayern oldalán ott áll Lewandowski, akinek a formája mostanában óriási, a két nyolcaddöntős meccsben Chelsea ellen 7 gólt szerzett Barcelona, 3 Lewandowski adott be és négynél is a közelben volt. Egészen kíváncsi vagyok én is, hogy Barcelona milyen módon lesz erre a játékosra felkészülve, mivel Barcelona védelme néha-néha lyukasnak látszik. Az utolsó kölcsönös mérkőzésüket 2015-ben játszsották szintén a Bajnokok Ligáján, és itt szintén bőven esett gól  a két meccsben, 3:0 és 2:3, ami átlagban 4 gól mindegyik meccsre. Igenm ez már régen volt, de ilyen támadó jellegű csapatok nem változtatják gyakran a taktikájukat.

Fogadni arra fogok, hogy mindkét csapat gólt szerez, mivel győzni szeretnének, de gólok nélkül ez nem megy, a spanyol védelem néha gyengébb, de a spanyolok is támadni fognak, így a német kapuba is könnyen eshet gól. Read more

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak