UEFA Bajnokok Ligája 2019/2020 – negyeddöntő: Bergamo – Paris SG, Augusztus 12

Labdarúgás, szerda, 2020,  Augusztus 12, Bajnokok Ligája, 21:00

Ezt a mérkőzést nem úgy játyzák, mint máskor, tehát otthon és idegenben, hanem csak 1 meccs lesz semleges pályán, ezt Liszabonban játszák. Ez szintén a koronavírusi intézkedések miatt van. Atalanta találkozik a párizsi óriási klubbal. Atalanta a Serie A nagy meglepetése, amikor hihetetlenül támadó labdarúgást mutatott és a nagy konkurrensei között is a versenyben a legjobbak között végzett. De ez egy kicsit más meccs lesz. Nagyon figyelembe kell venni a két csapat minőségét. Sokat írtak arról a médiák, hogy PSG csapatában sok sztár hiányozni fog. De igaz lesz ez? Így, vagy úgy, Cavani már nem szerepel a csapat listáján, és ha Mbape és Neymar igazán sérültek, még mindig ot vannak a kiválóan játszó Di Maria, Draxler és hasonlók. Ha a meccset arról a nézőpontról vizsgáljuk, hogy PSG melyik csapaton szeretne tovább jutni, ha nem Bergamon. Úgy gondolom, hogy Bergamonak nagyon alacsony esélyei vannak a tovább jutásra ilyen ellenféllel.

Másrészt Bergamo csak Augusztus 2.-án fejezte be a hazai bajnokságot. A csapat sokat edzett, játszott együtt, ezért a formája igen csak jó. De az utolsó párbajaiban már a fáradság is ott volt, és elégé látható volt. A párizsi klubnál a helyzet egészen más volt. Az idén idővel előtt befejezték a pandémia miatt a hazai bajnokságot, így hiányoznak neki a nehéz párbajok, a taktizálás. Mert minden tisztelettel, a baráti találkozók  és egy nehéz mérkőzés, a Kupa, ezt a kiesést nem helyettesítik. A csapat számára ez nagy mínusz lehet. Azonban a csapat teljesítménye egészen más szinten van, mint az ellenfelénél, ezért úgy gondolom, hogy nem lesz számára nagy probléma a győzelem és így a tovább jutása sem. Úgy látom a dolgot, hogy a meccs elején még Bergamo talán valami keveset el tud érni, de utánna már egészen a párizsiak rendezik a meccset, amikor a focisták jól összeszoknak egymással, a labdát már csak olyan könnyen nem engedik az ellenfelüknek.

Fogadni Párizs focistáira fogok, de bebiztosítom a tippemet azzal, hogy győznek döntetlen nélkül. A döntetlen esetén a tét vissza jár, nem nyerünk, de nem is veszítünk. Sok szerencsét.

A mi tippünk: FC Sevilla győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak