Taça de Portugal 2020/2021: Benfica – Belenenses, Január 28

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Január 28, Portugália, Taça de Portugal, 22:15                   

Ma Portugáliába látogatunk el, későeste Liszabonban játszák a portugál kupa negyeddöntójét Benfica Liszabon és Belenenses csapatai. Benfica a negyeddöntőbe 1:0,5:0,4:0 eredményekkel jutott be. A portugál bajnokságon a 3.-ik helyet foglalja. De ami a legfontosabb a mali tippelésnél, az a tény, hogy 3 nap múlva Benfica a tavasz legfontosabb mérkőzését fogja játszani, amikor a hazai liga vezetőjének a stadionjára utazik Sporting csapatával erőt mérni. Ez egy igen csak presztízs meccs lesz Portugáliában, Sporting nem csak hogy az első, hanem nagy valószínűséggel meg is nyeri ezt a versenyt. Így Benfica számára mint ha 6 pontért a tabellába lenne az a meccs. És éppen ez az oka annak, hogy a csütörtöki meccsbe nem lép teljes erejével a gyepre. Kímélni fogja a fontos focistáit a legfontosabb meccsre. Igen csak a szokásostól eltérő legénységet várok a meccsen. És ez észrevehető lesz a harcban is a negyeddóntőben. Másrész Portugáliában, de nem kizárólag csak ott, gyakran észrevehetjük a Kupa meccsekben, hogy a kiemelt csapatok, a nagy sztárok, gyakran leégnek. Ezért ezekben a meccsekben nem nagyon érdemes úgy bánni velük, mint híres klubokkal. Ha vezetésbe jutnak, nem nagyon fognak igyekezni több gólt szerezni, inkább csak megvédeni az eredményt és nem pazarolni az erejüket.

Belenenses 2:0,3:0,3:2 eredménnyel jutott a negyeddöntőbe és a liga 14.-ik helyét foglalja. Az utolsó 10 meccsében idegenben, minden verseny mérkőzést beleértve, 2 győzelmet és 4 döntetlent szerzett, 4 vereséget szenvedett. A mérlege az utolsó 10 meccsében Liszabonban 2 dönti és 8 alkalommal kapott ki a híres csapattól. Más szempontból a két csapat kölcsönös mérkőzéseit nézve láthatjuk, hogy Benfica nagyobb, mint 2 gólkülömbséggel az utolsó 6 meccsből csak kettőben volt ilyen eredmény, mégpedig pontosan 2:0, tehát nem lehet gólesőről beszélni egy esetben sem. És ez mind bajnoki meccsekben volt, ahol a motiváció nagyobb volt, mint a kupa meccsekben általában. Sőt, a többi 4 meccsben 1 győzelmet és 2 döntit Belenenses szerzett. 

Gondolkodtam azon, hogy hendikepre fogadok, például 1,5 gólkülömbségre. Azonban igazán ez egy kiszámíthatatlan meccs lesz, kupa meccs, amikor semmit nem szerez, nem veszít Benfica, akármilyen eredménnyel. Nem állítanám, hogy egyenesen feladja a meccset, de nem fogja túlzásba vinni a dolgokat, már azért sem nem, nehogy baleset érje valamelyik játékosát. Ezért tisztán a győzelmére fogadok elégséges szorzókkal. 

A mi tippünk: Benfica győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak