Superliga 32.-ik köre: Midtjylland – Aarhus, Május 24

Labdarúgás, hétfő, 2021, Május 24, Dánia, Superliga, 17:00                     

Ezekben a napokban a nagy és híres európai foci bajnokságok befejeződtek, azonban néhány kevésbé rangos verseny még mindig folytatódik. Ez azonban szintén az utolsó kör. A dán Superliga nem teljesen ismeretlen, de a Premier League, vagy Bundesliga bajnokságaival azért nem lehet összehasonlítani. Midtjylland az utolsó 3 mérkőzésében hihetetlen módon komplikálta magának az útját a bajnoki cím felé. Olyan helyzetbe került, amikor a saját sorsa nem csak a saját kezében van. Természetesen, részből igen, mert ha most nem győzne Aarhus ellen, akkor semmi sem segít már neki. Ha megnyeri a meccset, és ha Brondby otthon pontokat veszítene Nordsjaellandel, ami nem valószinű, akkor Midtjylland elérhetné a célját. Az utolsó 5 meccséből a mérlege 1-1-3, és ezzel komplikálta a helyzetét. 31 meccsben 17-6-8 a mérlege, a gólaránya 53:33 és 57 pontot szerzett bennük. Az eddig első Brondby klubjára 1 pont hiánya van. Ez a két csapat a minőségével is nagyon hasonlít egymásra. És éppen ezzel a csapattal 3 hete 3:1 vereséget szenvedett Midtjylland idegenben. Azonban otthon a házigazda nagyon erős. 15 meccsben 35 pontot szerzett 11-2-2 mérleggel és 29:7 gólaránnyal. Ha az utolsó meccset nem veszítette volna el, sokkal jobb helyzetben lett volna.

Aarhus a 4.-ik helyet foglalja a tabellán, és akármilyen eredménnyel végződik a mérkőzés, ez már így is marad. A múlt körben 1:2 vereséget szenvedett otthon Brondbytól, amely klub hasonló a hétfői ellenfelével. Aarhus 31 meccsben 13-9-9 mérleggel 48 pontot szerzett 48:38 gólaránnyal. Idegenben 15 meccsben 20 pontot szerzett 4-8-3 mérleggel és 18:19 gólaránnyal. Az utolsó 5 bajnoki meccsben 2 győzelmet szerzett és 3 vereséget szenvedett. A motiváció, természetesen, nem magas, mivel semmi sem változik számára. Az idei évadban érdekes módon Aarhus mindkét kölcsönös meccsét otthon elveszítette, idegenben az eddigi 1 meccsét megnyerte. És ezúttal is idegenben játszik. De most a helyzet egészen más, mint az évad folyamán, amikor semmi nincsen eldöntve. 

És éppen ezért, bár Midtjylland számára ez a statisztika nagyon kedvezőtlen, a házigazda győzelmére fogadok. A motiváció egyértelműen Midtjylland oldalán van, a bajnoki cím megszerzése nagyon csábító. Lehetséges, hogy Aarhus a klub junior legénységét állítja a gyepre, amivel nagyon könnyítené akartan-akaratlanul Midtjylland helyzetét. A szorzók aránylag jó értékben vannak kiírva a bukmékereknél, ezért nem sokat fogok gondolkodni ezen.

A mi tippünk: Midtjylland győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.