Serie A: Juventus Torino – Bologna, Január 24

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Január 24, Olaszország, Serie A, 12:30            

Juventusz az utolsó liga fordulón 0:2 vereséget szenvedett Inter Miláno stadionján, így a verseny felében már a vezető csapatra, amely AC Miláno, 10 pont hátránya van. Igen, még egy meccs a javára szól, de már több pont elvesztése halálos lehetne számára. Most otthon játszik a tehetetlen Bolognával, ezért semmi más eredmény nem jöhet szóba, csak a győzelem. Én is ebben bízok, és egy aránylag jó szorzóval erre az eseményre fogadok. Emellett Juventusz a veresége előtt még nagyon jól működött, otthon 3:1 győzött Sassuoloval, sőt, 1:3 győzelmet szerzett AC Miláno stadionján is, szintén otthon 4:1 Udinesevel. Még egy hagyományos gyors pillantás a tabellára, Juventusz 17 meccsben 33 pontot szerzett, így az 5.-ik hely az övé, előtte 34 ponttal AS Roma 18 meccsel, mögötte Atalanta 33 ponttal 18 meccsből állnak, zsúfolt a tábla ezeken a helyeken. A mérlege 9-6-2, gólaránya 35:18. Otthon 8 meccsben 17 pontot szerzett 5-2-1 a mérlege, 16:8 gólaránnyal. Otthon utoljára Fiorentinával veszített meccset Karácsony előtt 0:3 eredménnyel. 

Bologna érkezik Juventusz stadionjára, aki a biztonságos 12.-ik helyen van ugyan, de ha úgy folytatja a szereplését, mint az utolsó körökben, akkor még problémái lehetnek a jövőben. Bologna az utolsó 9 körben csak 1 győzelmet szerzett, majd 5 alkalommal döntit szerzett, és 3 vereséget szenvedett. A döntetlenek magas száma nagyon előnytelen, mert a pontok csak nagyon lassan szaporodnak a számlán. Sőt, az utolsó 2 meccsben idegenben egyetlen gólt sem nem szerzett. Az utolsó körben FC Genoa stadionján 2:0 vereséget szenvedett, amely csapat a kieső zónától nem volt messze. Bologna 18 meccsben öszesen 20 pontot szerzett 5 győzelemért és 5 döntiért, 8 vereséget szenvedett. Érdekes, hogy mind az 5 dönti egymás után jött 2 körrel ezelőtt, December felétől Január első feléig. Idegenben 9 meccsből 6 pontot szedett össze 1 győzelemért és 3 döntiért, 5 vereséget szenvedett, 7:14 itt a gólaránya. 

Nézzük még a két csapat kölcsönös mérkőzéseit, az utolsó 9 párbajból kilencet Juventusz nyert meg, nem is akármilyen gólaránnyal, ez 20:3 volt. Hihetetlen. Van okom más lehetőségre fogadni, mint a kiemelt csapat győzelmére? Igen, lehetséges még a gólok számára is, azonban fennáll a veszély, hogy például csak sovány 1:0 győzelemnek leszünk a tanúi, és akkor veszíthetjük a tétet, ha 1,5 gólra fogadnánk. Kevesebbre még nem is éri meg. 

A  mi tippünk: Juventusz győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.