Serie A 6. köre: Crotone – Bergamo, Október 31

Labdarúgás, szombat, 2020, Október 31, Olaszország, Serie A, 15:00

Ezúttal a verseny újonca vendégli Atalanta Bergamo csapatát. A Bajnokok Ligája tavalyi szezonjában Atalanta elsétált egészen a negyeddöntőig, és az idén is bejutott a versenybe, ezért is lehetséges, hogy túl elégedett volt saját magával. Közben a hazai versenyben sikertelen volt az utolsó 2 meccsben. Napolyval 1:4 vereséget szenvedett, Sampdoriával 1:3 vereséget. Ez már Gasperininek jelölhetné, hogy a Serie A versenyre is itt az ideje öszpontosítani a figyelmüket. Ugyan szép 4 pontot szerezni a BL első két köréből, de most már teljes gőzzel a hazai ligában az újonc stadionján jó volna bebizonyítani ennek a versenynek is a fontosságát. Számára kötelező haza vinni 3 pontot, azonban a jövő héten Liverpool várja a Bajnokok Ligáján, így kérdéses, hogy milyen csapattal áll Crotonevel szembe. Lehetséges, hogy a tréner valakit a kulcsfontosságú játékosaiból pihenni hagy. De Atalanta legénysége még így is nagyon jó minőségű, elsősorban a támadásban. Atalanta 5 forduló után a táblázatban a 6.-ik helyen áll 9 ponttal 3 győzelemért a szezon első 3 köréből Cagliari, Lazio és Torino ellen. A gólaránya 15:12.

Crotone a szezon eddigi folyása szerint megerősíti, hogy egyike a jelöltek közül a kiesésre a versenyből. Az első 5 meccsből egyetlen pontot szereztek a döntetlenért otthon Juventusz ellen. Ez egyfajta figyelmeztetés is lehet Atalanta számára. Másképen 5:15 a gólaránya, és a verseny legroszabb, gyakran naív védelme. Ez ellentétben van Atalanta támadásával, mivel a verseny egyik legaktívabb csapatáról van szó. A házigazdánál hiányozni fog a román támadó Dragus, azonban ez számára nem túl nagy vesztesség. A kulcsfontosságú játékosai a kapuban Cordaz, aki vendég Ajaxj Magallán csapatból, Rispoli, Cigarini vagy a nigeriai támadó Simy. A táblázatban Crotone az utolsó helyen áll, Cagliari, Sassuolo, Genoa és AC Milan csapatai verték meg.

Hogy összefoglaljuk a leírottatt. Bergamo lazított a hazai versenyben. Mind ez a Bajnokok Ligája miatt, ahová öszpontosította az erejét és ahol szép eredményeket ért el. Azonban ha jövőre is be szeretne jutni a versenybe, a hazai bajnokságon is jó eredményekre van szüksége. Ezért bízok abban, hogy az utolsó Crotonevel győzhetne.

A mi tippünk: Atalanta Bergamo győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.