Serie A 5.-ik köre: Salernitana – Hellas Verona, Szeptember 22

Labdarúgás, szerda, 2021, Szeptember 22, Olaszország, Serie A, 18:30                         

Salernitana egyike az újoncokból az olasz bajnokságon, nem lépett sikeresen a szezonba. Az első 4 körben egyetlen pontot sem nem szerzett, és csak 2 gólt szerzett az első meccsben Bolognával. Bologna 3, AS Roma 4, Torino szintén 4 és utoljára Atalanta 1 gólt rúgott nekik. Azonban Atalanta eredményei siralmasak az idén, örülhet, hogy megszerezte a 3 pontját. Így összegezve 2:12 Salernitana gólaránya. Ebből kiderül, hogy átlagban 3,5 gól esik a meccseiben. A védelme gyenge, a támadó ereje szintén nem ér sokat. Tavaly még a Setie B versenyben játszott, ahol 38 körben 69 pontot szerzett 46:34 gólaránnyal a 2.-ik helyen végzett, előtte Empoli 73 ponttal, aki valamivel jobban kezdte a versenyt, mivel Juventuszt verte meg, és így 3 pontja van. De térjünk vissza a házigazdához. Pontosabban a tavalyi mérkőzéseire otthon. Bár ez nem annyira fontos, hiszen egy egészen más szinten van a Serie A, mint a Serie B. Otthon 19 meccset játszott, bennük 39 pontot szerzett 11 győzelemért, 6 döntetlenért és csak 2 vereséget szenvedett. 26:13 volt ezekben a gólaránya. 

Mi a helyzet Veronánál? Ennek a klubnak is a mérkőzéseiben jócskán látható gól. Az első 4 kör után a 14.-ik helyen áll. De már 2 veszélyes ellenféllel találkozott, AS Romat megverte meglepő módon 3:2 eredménnyel. Ezt kevesen várták. De Inter megbírkózott Veronával 1:3. Sassuolo 2:3 és Bologna 1:0 vereséget készített nekik. Azonban már az értékes 3 pontját senki nem veszi el tőle. Úgy gondolom, hogy ezzel a klub önbizalma emelkedett. A gólaránya így 6:9, ami átlagban 3,75 gól egy meccsre. Verona általában támadó jellegű labdarúgást játszik, ez most is így lesz. A védelme, ami a statisztikákból is látható, nem elbűvölő, hiszen 9 gólt kaptak 4 meccsben, ez több, mint 2 gól átlagban. Tavaly Verona a Serie A-ban a 10.-ik helyen végzett 45 ponttal és 46:48 gólaránnyal. Idegenben 21 pontot szerzett és 23:25 gólarányt. Így ez egy közepesen sikeres csapat, amennyi gólt kap, majdnem annyit kap. Valamivel többet. 

Az olasz bajnokságon gyakran előfordulnak meglepetések, ezért tisztán valamelyik klub győzelmére fogadni kockázatos lehetne. Inkább a gólokra fogadok, elsősorban ilyen két csapatnál, mint Salernitana és Verona. A bátrabb fogadók fogadhatnak legalább 2,5 gólra, az óvatosabbak 1,5 gólra. Jó lehetőségnek látszik, hogy Verona mindkét félidőben gólt szerez. A szorzó erre túl haladja a 3,2 értéket. Azonban a kockázat is jóval magasabb. De néha-néha egy ilyen szelvényt is be lehet adni. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.