Serie A 5.-ik köre: Fiorentina – Inter Milano, Szeptember 21

Labdarúgás, kedd, 2021, Szeptember 21, Olaszország, Serie A, 20:45

Megismételni Inter Milánonak az olasz Szerie A bajnoki cím megszerzését nem lesz egyáltalán egyszerű. De legalább próbálkozni fognak. Kiváló teljesítményeket mutattak a Bajnokok Ligáján Real Madrid ellen, még ha végül is 0:1 eredménnyel elveszítették a meccset. Ezután Bolognával találkoztak a Serie A ligán, ezt a klubot 6:1 győzelemmel pusztították el. Bologna védelme tehetetlen volt, Inter újabb és újabb gólhelyzeteket teremtett, és ezekben, mint látható, sikeres volt. Ebből is látható az ereje és hatékonysága a gólszerzésben és a támadásban, az idén 4 körben 15 gólt szerzett, ami a legtöbb a bajnokságon. Az első Napoli például csak 10 gólt. A tabella 2.-ik helyét foglalja 10 ponttal, 2 pont hiánya van Napolihoz képest. Kár azért a döntetlenért. Azonban a védelme nem tökéletes, csak a szezon első meccsében nem kaptak gólt Genoától, ez a meccs 4:0 győzelemmel végződött. 1 gólt kaptak Veronától, kettőt Sampdoria 2:2 döntivel, és az utolsó körben az említett Bologna is legalább 1 gólt volt képes szerezni. Ez várható most Fiorentinától is. Nehéz lesz Internek két fronton harcolni, mint a Bajnokok Ligáján szeretne sikeres lenni, úgy a hazai bajnoki címet is szeretné megvédeni. 

Fiorentina is jól kezdte a szezont. Az első meccset ugyan 3:1 elveszítette az erős AS Roma stadionján, ezután a gyenge Torinot győzte le otthon 2:1, majd a meglepetés, amikor Bergamot idegenben 1:2, és utoljára szintén 1:2 győzelmet a gyenge Genoa stadionján. Így szép 9 pontja van, ami a váratlan 5.-ik helyre emelte, de ezek után jönnek az erős klubok, ezekkel nem lesz egyszerű pontokat szerezni és tartani a csúcs helyet. Mögötte 7 ponttal Lazio, Bergamo, Udinese várakoznak a lehetőségeire. A két klub kólcsönös meccseiben sem nem sikeres Fiorentina, legfeljebb ha 1 pontot tudott szerezni néhány elmúlt bajnoki szezonban. A statisztikákban könnyen megtalálhatók ezek az eredmények. A klub erős oldala a támadás, az utolsó 9 meccsében minden alkalommal szerzett gólt, még erős csapatokkal is. A bajnokságon 4 meccsben 7 gólt szerzett, még AS Rómának is rúgott gólt. 

Ezúttal két eseményre is lehetséges fogadni értékkel, az első Inter győzelme döntetlen nélkül, amikor a tét visszajár, ha dönti lesz a végeredmény, a második lehetőség, hogy mindkét csapat gólt szerez. Ez még értékesebb szorzóval van jutalmazva. Nem látok ennél a fogadásnál magasabb kockázatot, Fiorentina és Inter sikeresek a gólszerzésben és egyik csapat védelme sem nem tökéletes, bár Inter ebben sokkal sikeresebb.

A mi tippünk: Inter Milano győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak