Serie A 38. köre: Sassuolo – Udinese, Augusztus 02

Labdarúgás, vasárnap,  2020,  Augusztus 02, Olaszország, Serie A,

Amit bemutatott Sassuolo szerdán a mérkőzésen Genoával, ez egyszerűen csodálatos volt. Egészen sajnáltam, hogy a fogadásomat biztosítottam a döntetlen nélküli lehetőséggel. De most már ez mindegy. Sassuolo Genoa csapatát káprázatos 5:0 eredménnyel söpörte le a pályáról. Most vasárnap azonban Udinesevel találkozik, aki mégis csak egy kicsit más csapat, és ismét bebiztosítom a fogadásomat döntetlen nélkül. Sassuolo a szerdai győzelme előtt már 4 meccset játszott győzelem nélkül, Napoli ellen 2:0 vereséget szenvedett, azelőtt AC Milanoval 1:2 vereséget, de ezeket talán már a múltkor leírtam. A többi két meccs döntetlenek voltak a négyből Cagliari és Juventusz ellen. Óvatosságra hívom mindenkit, akit csábítana a tiszta egyest fogadni, tehát csak Sassuolo tiszta győzelmére, mivel Udinese mégis csak egy kicsit jobb csapat, mint Genoa volt. Udinese az utolsó 5 meccsből 2 győzelmet szerzett, és éppen a győzelme Juventusz ellen 2:1 nem volt egyáltalán várható, és akkor még Juventusz számára a bajnoki cím nem volt egyértelműen a zsebében. De minden megtörténhet, a foci már csak ilyen.

Azért nem úgy gondolom, hogy ez az eredmény megismétlődhetne az utolsó körben is, főleg akkor, amikor Udinese  számára már nincsen miért játszani. Udinese a táblázatban a 14.-ik helyen áll, és itt is marad már, legfeljebb, ha még egy fokkal csökkennének, de ez nem fog semmit sem jelenteni. Sassuolo azért az első látásra szintén nem juthat el már sehová, de ez nem egészen igaz. A 7.-ik helyen Napoli áll, aki bejut az Európa Ligába hála az idei Olasz Kupa megszerzésének. Azonban ha a Covid miatt elhalasztott Bajnokok Ligáját vagy Európa Ligát egy olasz csapat nyeri meg, akkor Sassuolo az Európa Liga selejtezőjébe juthatna a 8.-ik helyről is. És ez egy egészen erős motiváció. Az Európa Ligában még mindig játékban van AS Róma, a Bajnokok Ligájában 3  olasz csapat van, Juventusz, Napoli és Atalanta Bergamo. Ezért a lehetőség, hogy az egyik olasz csapat megnyeri az egyiket a két Kupából, egészen reális.

Sassuolo előnye a 9.-ik helyhez képest 2 pont, és Verona, aki ott van, a kölcsönös meccsek gólarányában rosszabb, akkor Sassuolonak elég 1 pont is a döntetlenért.

A mi tippünk: Sassuolo győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak