Serie A 38.-ik köre: Bologna – Juventus, Május 23

Labdarúgás, vasárnap, 2021, Május 23, Olaszország, Serie A, 20:45                        

Az olasz SerieA is eljutott az utolsó körig. Bologna fogadja otthon Juventuszt, mivel a vendégek motivációja óriási, van miért játszania. Ebben a pillanatban ugyanis csak a tabella 5.-ik helyét foglalja, és ez nem elég, ha jövőre a Bajnokok Ligáján szeretne játszani. A 4.-ik helyre 1 pont hiánya van, ahol Napoli van 76 ponttal. Előtte a 3.-ik helyen AC Miláno szintén 76 ponttal. Napoli az utolsó körben Veronával játszik otthon, neki sem nem számít már az eredmény, így feltételezhető, hogy győzni fog. AC Milan nehezebb ellenfélnek néz szemben, mivel Bergamo stadionjára utazik, aki azonban már biztos lehet a 2.-ik helyről a Bajnokok Ligájában. Így AC csak a győzelemért mehet, ha nem szeretné elveszíteni a helyzetét a tabellán. Így Juventusznak nem marad hátra semmi más, csak győzni az utolsó körben és remélni, hogy AC mégsem nem lesz sikeres Bergamo stadionján. Így, vagy úgy, Juventusz évadát sikertelennek tartják, de katasztrófa és óriási csalódás lenne, ha még a Bajnokok Ligájába sem nem jutna be. Annál nagyobb az idegesség, hogy nem teljesen van a sorsa a saját kezében. Igen, győznie kell, de ez nem elég. 

Bologna a 11.-ik helyről sem feljebb helyre nem kerülhet, sem nem csökkenhet. Egyszerűen nincsen neki miért játszani. De az évad vége felé úgy is a formája nagyon gyorsan csökkent. Az utolsó 9 meccsből csak egyetlenet nyert meg, és egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy éppen most fosztaná meg Juventuszt az annyira szükséges pontjaitól, mellesleg amely csapat sokkal jobb minőségű és igazán nem lehet összehasonlítani a két klubot. Amikor Bologna utoljára otthon játszott, még a gyengébb Genoával is 0:2 vereséget szenvedett. Az utolsó kölcsönös mérkőzések is Juventusz javára szólnak, 10 meccs, 10 győzelem, 22:3 gólaránnyal. Hihetetlen, hogy a 10 meccsben csak 3 gólt szerzett Bologna, 3 meccsben 3 gólt, 7 meccsben egy gólt sem. Ebből is látható a két csapat közötti szakadék, és ha valaki csak a tabellát nézi, ez nem olyan egyértelmű, hiszen az 5.-ik találkozik a 11.-el.  

A fontos azonban a motiváció. Míg a vendégek oldalán óriási, a házigazdánál abszolút hiányzik. Ezért is fogadok, meg persze a feljebb írottak miatt is, Juventusz győzelmére. Lehetséges a gólokra is fogadni, de nem tudni, mennyire szeretné Juventusz biztosítani a győzelmét. Persze, ha a házigazda nagyon lazán áll a mérkőzéshez, biztosan Juventusz próbálkozni fog a lehető legtöbb gólt szerezni. Kíváncsi vagyok. 

A mi tippünk: Juventus győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.